Як і навіщо створювати новорічний настрій

2
0

Новий рік не приходить сам – його кожний раз треба створювати. Це не просто закінчення одного циклу та початок іншого. Це чарівний момент, коли зникають всі тривоги, невдачі, розчарування. Це магія, яка дозволяє за лічені миті перенестися з фінішу на старт.

Це чарівне дійство, що перемикає наш внутрішній тумблер зі стану крайньої втоми в режим бадьорості, оптимізму та надій. І від уміння формувати святкову атмосферу залежить дуже багато.

Бій курантів – просто звук, якщо немає сюрпризу

Необхідність у святі закладена в нас на зорі виникнення цивілізації. Можна лише здогадуватися про причини зародження такої потреби, але чітко проглядається взаємозв'язок. Адже практично немає різниці між первісним мисливцем, який вирішив віддати частину здобичі ближньому, та сучасником, який обирає подарунок для гри в таємного Санту – чи купити подушку з оригінальним принтом, чи сережку незвичайної форми.

Свято – це просто та весело

Основою будь-якого свята є очікування. Кульмінацією – сюрприз. Для створення по-справжньому новорічного настрою не потрібно багато чого. Необхідно виконати кілька простих дій:

  • створити незвичайну атмосферу на етапі підготовки до святкування – із цим непогано впорається прикраса приміщень;
  • забезпечити елемент таємничості та гри – натякнути на сюрпризи, що очікують всіх учасників, сформувати прості та незвичайні правила святкування, можливий розподіл ролей тощо;
  • забезпечити незвичайне, зовсім необов'язково дороге, меню для святкового столу;
  • створити програму свята – що включає кілька нескладних пунктів, здатних залучити всіх учасників та задати необхідний поштовх у потрібному для святкування напрямку;
  • насолодитися безпосередньо процесом святкування.

Незалежно від розміру колективу, простий стіл, нескладні прикраси, кілька спільних заходів для початку святкування – все, що необхідно, щоб Новий рік став вдалим. Якщо ж ще й вдасться провести захід у нестандартному місці – позитивні враження гарантовані, спогади про красиво проведене свято довго зігріватимуть душу. Вони цілий рік надаватимуть сил та допомагатимуть у боротьбі із сірою повсякденністю.

Свято – оазис на шляху вашого каравану

За святом ідуть будні. Будні складаються із питань, на які необхідно дати відповідь. Вони поставлять завдання, які потрібно буде вирішити. Вони зведуть з людьми – частина з яких допомагатимуть, а частина заважатимуть в вирішенні ваших питань. Але саме вміння зрідка організувати свято допоможе подолати всі перешкоди.

Свято – це не дата, позначена червоним календарем наших смартфонів. Це особливий настрій, незвичайна поведінка, піднесений емоційний стан. І не має значення, якими саме засобами досягається святковий настрій. Головне, щоб свято відбулося.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також