Як купити деревину на електронних торгах?

6
0

На електронних торгах деревина є одним з найпопулярніших видів необробленої сировини, оскільки для багатьох сфер вітчизняної промисловості її подальше використання або перероблення мають стратегічне значення.

Наявні деревні породи

Система електронних торгів дає можливість за найкращою ціною придбати лоти твердої або м’якої деревини таких порід:

  • хвойних, тобто тую, тис, сосну, модрину, ялину, ялівець;
  • листяних, тобто акацію, горобину, горіх, яблуню, грушу, березу, осику, бук, граб, клен, дуб, ясен, тополю тощо.

Певні породи, що відносяться до цінних та рідкісних, як горіх чи модрина, викликають ажіотаж серед покупців.

Який клас деревини можна купити?

Загальноприйняте розподілення деревини на класи в залежності від якості сировини. Звісно, найдорожче коштує елітна деревина класу А. Надалі, чим клас нижче, тим менше коштує лот на електронних торгах. З урахуванням особливостей виставляються лоти наступних класів:

  • першого, добірна деревина якого або зовсім без сучків, або має максимум два за кілька метрів один від одного, з кількістю тріщини менше ніж 10% та волокнами з відхилом від прямої максимум у 5 градусів – для виготовлення виключно преміальної продукції;
  • другого, типового кольору, без механічних ушкоджень, поростей і сучків, з кількістю тріщини менше чверті довжини – для меблевого виробництва та для будівництва;
  • третього, максимум з трьома трухлявими чи роз’їденими жуком ділянками на 1 погонний метр, з припустимістю сучків діаметром менше як 20 мм та тріщини менше ніж 1 мм, якщо їх довжина не перебільшує третину загальної довжини, також з припустимими механічними пошкодженнями або вкрапленнями інших кольорів – суцільно пристойний матеріал для альтанок, саун, лазень;
  • четвертого, з різними відтінками кольору, можливим відхиленням деревних волокон, тріщинками й сучками – бюджетна сировина пакувальної продукції;
  • п’ятого, в який потрапляє увесь загал сировини з якістю, що не дотягує вимог четвертого класу – для виготовлення оргаліту, пиломатеріалів, фанери, волокнистої та деревостружкової плити, опалубків, піддонів та продукції, яка не потребує гарної якості складових для виробництва.

Деревина природного походження, то й віднайти ідеально правильну форму без дефектів і сучків, та ще й таку, яка цілком уникла паразитарного ураження й має непорушну структуру – вельми непросте діло, яке потребує пильно слідкувати за гарячими лотами.

Як взяти участь в торгах?

Торги по деревині підлягають чіткому державному регулюванню, отже право їх проводити мають лише біржі, які пройшли акредитацію в національній комісії з цінних паперів та фондового ринку. А от участь в торгах може взяти як організація, так і фізична особа після набуття членства на акредитованій біржі, обирати яку слід виважено, звертаючи увагу на репутацію та досвід.

Слушно буде пройти реєстрацію на https://www.uub.com.ua/rus/presscenter/novosti-birzhi/tsena-drevesyny-na-elektronnyh-torgah-ooo-uub/ та знайти більше корисної інформації про те, як купити деревину на електронних торгах.

Надійність такого партнерства доведена часом, бо функціонує УУБ з 1997 року.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також