Як лікарі з Мукачева набиралися досвіду в надсучасній лікарні у словацьких Михайловцах (ФОТО)

6
11

Мукачівські медики відвідали надсучасну лікарню?, яку відкрили півтора роки тому. Головний принцип – безпаперова лікарня, всі послуги переведенні в електронний режим.

Як розповіли в Мукачівській міській раді, делегація лікарів Мукачівщини, з робочим візитом лікарню словацького міста Міхайловце, щоби ознайомитися з новаціями запроваджені при будівництві та наданні медичницих послуг та перейняттям досвіду.

Мукачівські лікарі відвідали надсучасну лікарню, яку відкрили півтора роки тому в Михайловцах. Тут облаштовано понад 420 ліжок і працює тут майже 200 лікарів.

Також у новій лікарні оптимізовані відділення, впроваджено відділення хірургії одного дня, родопомогою та допомогою вагітним надають в одному відділенні – матері та дитини. Завдяки тому, що було об’єднані відділення головний лікар каже, що вдалося ефективніше задіяти середній та молодший медичний персонал, який залучають до роботи у тих відділеннях, де є більше навантаження.

Головний лікар розповів українським колегам про принцип «плаваючого» ліжка. Ліжко-місце закріплено не за окремим відділенням, а надається пацієнту незалежно від того, який структурний підрозділ його лікує. Завдяки цій новації, навантаження на одне ліжко-місце становить понад 90%. Це дозволило скоротити й ліжковий фонд у новій лікарні, у порівнянні з старою.

Словаки також поділилися досвідом впровадження електронних карток пацієнта та електронних рецептів. Головний принцип – безпаперова лікарня, всі послуги переведенні в електронний режим.

Вражає й архітектура приміщення, яку розробляли фахівці з Нідерландів. Тут і внутрішні сади, атріуми, унікальна система підігріву та охолодження будівлі.

Коментарі

Ш
Шоні

Ільтьо 'основна' персона на обмін досвіду! Ба якого?! Стоматолог -казкарь

К
Клініка

Переймання досвіду,звичайно,добра справа!Лікарі мукачівські,не нарікайте,за ту мізерну плату, ще не погано лікують!Лише одне мене поражає,це адміністративні підходи,особливо в поліклініці.Це ж треба додуматись,поставити неврологічний кабінет на другому поверсі,старої будівлі.Людям з проблемами руху,з паралічами,інсультами добиратись до того кабінету!Травматологічний каб.,хоч і на першому,але травмовану серйозно людину туди доправити,то ціла епопея!А там ліфту немає,лише у новому корпусі!Це треба досвід переймати!?Чому урологічний кабінет не поміняти місцями з неврологічним?Можна і травматологічний біля ліфта,лише проблема з ренгеном!

C
cecslrf

Нехай Словацькі доктори прийшли би подивитися нашу больницю особенно терепію .Шо зайдеш каналізайія вонить роками нікому до того діла, а лікарі внас прекрасні спеціалісти .Зрівняли новейшу лікарню до црл Мукачівської ,досвід не помішає .

М
Майдаун

15:31,марго дурна,то ти наслідок лоботомії.Союз зробив майліпшу у Світі і в історії медицину і систему здравохраненія по Семашко!Цілий Світ учитися йшов!Та чомусь за 27 року не купив,“гіднику” швідомий 3Д ренген?Неваловшенісь.?Ще тя надбання Союза і типирь содержіть!Што тота бандершня,швідомля мерзкоє створіння,то історія незнає!“Догаздовалися” у Словаку йдуть учитися!?Обисьтеся закляли!

N
NOOO

V Michalovciach dnes otvorili novu nemocnicu za 34 milionov eur Вкладено 34 милиони евр на 399 ложек 10 оперецийних а за лабораторию и апаратуру новейшу и не говорю

1
15.51

Тубі ни пумішать процидура 3D рентгену голови.Увидиш тривимірний кольоровий мозок марги...

Д1
дебілу 15.31

З "лікарні майбутнього" у Міхайловцях крадуть рушники, виделки та пульти від телевізорів..се стаття на мудачево нет..уроде моральний,то така циганота як ти краде

М
мукачівець

усратися,яка надсучасна..ні халатів,ні бахіл не дали

ДН
до нижньої марги

дебіле.Союза ниє уже 28 років..шо ви самостійники йо6ані зробили за сийсь час?відповім-мало більше чим два ниxyя/так шо закрий вонючку і ладися у СЦУ

1
13,19

Це все наслідки радянської безплатної медицини.І ни всі дохтори тупі.Матеріальна база почти совицька,ковдіська.Пару років тому були у області дохтори із амирики,казали талановиті є ескулапи у области,робити із удсталов років на 25 техніков по медицині ни просто.Ни всі райони мавуть томографи,коли за кордоном вже є 3D рентгени .

П
пітьо

цирк тай годі. най словаки прийдуть до нас набратися досвіду як у жебрачій країні тупі дохтори заробляють на людській біді на лексуси і котеджі за міліони.

Читайте також