Як мітингували під парламентом авто на євробляхах (ФОТО)

3
9

Центр столиці зупинився у заторах, поліція посилила охорону.

Сьогодні під Верховною Радою України декілька сотень людей та ще декілька десятків машин на «євробляхах» мітингували за «доступне авто для всіх».

Представники організації «Авто Євро Сила» вимагають ухвалення закону про розмитнення автомобілів з їхніми поправками.

— Ми вимагаємо аби була зменшена та сума розмитнення, яку зараз заклали в законі. Якщо помножити ставку на те, скільки років авто, це буде сума, яка непідйомна для звичайного українця, — розповідає учасник акції Денис.

Серед основних вимог "євробляхерів" — скасувати коефіцієнт акцизу, який залежить від віку ввезеної машини, щоб вартість розмитнення не залежала від року виготовлення машини і була рівною для всіх.

— Таким чином, нове повне доступне розмитнення складе близько 40% від вартості авто на постійній основі для кожного українця, — вважають протестувальники.

За словами учасників, вони можуть зробити акцію безстроковою, якщо їхні вимоги не будуть виконані.

Біля Верховної Ради мітингувальники принесли плакати, на яких написано «Гройсман, зроби безпечні дороги для всіх», «Народ вимагає діалогу».

Учасники акції окремо попросили згадати, що вони «не маргінали» та мітингують «за кожного українця».

Рух машин ускладнено, проте дорога не перекрита. Поліція посилила патрулювання і охорону у зв’язку з аціями в урядовому кварталі.

— Посилені наряди патрулюють у місцях проведення акцій, прилеглої до них території, на станціях метрополітену та на зупинках громадського транспорту. Патрульні поліцейські стежать за безпекою дорожнього руху та допомагають водіям обирати зручні маршрути проїзду, — повідомили у поліції.

Закон для легалізації автівок на єврономерах Рада ухвалила у першому читанні 13 липня, його підтримали 265 депутатів. Вчора, 6 листопада комітет рекомендував Раді ухвалити закон про зменшення вартості розмитнення авто на єврономерах.

Згідно зі змінами, пропонується нова формула розрахунку акцизного податку. За основу братиметься базова ставка у 50 євро для машин на бензиновому двигуні та 75 євро для машин на дизельному двигуні.

Для розрахунку акцизу, цю суму потрібно буде помножити на кількість років з року наступного після виробництва автівки та на коефіцієнт об’єму двигуна (об’єм двигуна в кубічних сантиметрах, що ділиться на 1000).

Коментарі

А
Авто

До “юлі з косов” ви праві,я наприклад, з вами повністю згідний і підтримую таку позицію,крім “єврохламу”.За,так званий єврохлам я описав в коментарі нижче!

ЮЗ
юля з косов

для повного щастя треба лем автохлам (євро -2,3 ) із Європи притягнути, а на тарифи, ціни, корупцію всім похер, ушитко супер. Ціни на бензин та дизель нормальні вам. Што не йдете под автозаправки митингувати та нафтобази, облгази.

А
Авто

Народ не треба гризти один одного.Нас штучно стравлюють вже чверть віку.Мова,віра,вибори.....Так і зараз з євробляхами!А все діло в баригах,які не хочуть людям дасти доступні авто.Зробити податок людський і дайте можливість зареєструвати.Будуть внесені в єдину базу і не буде таких грубих порушень,на які всі нарікають. Щодо того,що це металобрухт з європи,то це не витримує ніякої критики.Авта,які їздять на вітчизняній реєстрації далекі до євростандартів бо цим машинам зазвичай більше 10 років.За жигулі,славути,таврії вже і мовчу!

М
мукачівець

уже ушитко маєме..для повного щастя металлолом ржавий лем треба..а так всьо нормально..ни газ ни комунальні ни ціни никого не турбують..козлятина рагулянська,уздихалибисьте уже з своїми бударами

Р
розум

най везуть у державі буде доста желиза щи на штрафах зароблять

Д1
До 123

Но пак ВАЗ 40 річний удпувідать усім Євро які лим є і усім нормам безопасності. А то шо нас заставлявуть купувати усякоє гуно шо скрутили, склепали на ЗАЗ то тоже якому Євро удповідать, тай щи деруть за тото сумашедший гріш.

Г
Голесо

Ганьба шо такі молоді,мауть просити собі доступну машину,держава вампір,недає свойому народу права передвигатися((Неговорячи про достойну зарплату для молодих) Лиш могли-би просити пониження налога на все,товди чорна казна страни вийде з тіні і офіційно буде вигодніше платити податки...і бідним і багатим!

Д1
до 123

яке євро у ланоса, таврії, маршруток, камазів і тд?

1
123

Да, давайте весь мусор Євро -2 з Європи привеземо!

Читайте також