Як на мукачівській ратуші урочисто час переводили (ФОТО)

6
1

Вчора, 24 березня, о 21:00 годині у Мукачеві вже традиційно перевели час на головному годиннику міста. Всім, хто прийшов на урочисте переведення розповіли багато цікавого, зокрема про сам старовинний годинник.

Як зазначив Мukachevo.net керівник туристично-інформаційного центру Максим Адаменко, була проведена екскурсія, яка розпочалась безпосередньо біля ратуші. Тут учасники Срібного Татошу, розповіли про саме сприйняття часу в сучасному світі та у ті давні часи.

Цікавим фактом є те, що раніше на перших годинниках була лише годинникова стрілка, хвилинної не було. У минулі часи було інше сприйняття часу, тобто просто нікуди не поспішали. А те, що там є механічний годинник, якому більше 300 років - мало кому відомо.

Після урочистого переведення годиннику, екскурсія продовжилась біля пам'ятнику місцевому сажотрусу Берті-бачію, а закінчилась вона під костелом Св.Мартина.

— Мета цього заходу просвітницька, адже багато мукачівців не знають історію свого міста. Костел Святого Мартина перехожі часто називають церквою, біля якої зупиняються маршрутні автобуси. А те, що там є механічний годинник, якому більше 400 років - мало кому відомо, - раніше розповідав Максим Адаменко.

Нагадаємо, урочисте переведення головних годинників Мукачева проводиться вже кілька років. Як це відбувалося минулого року можна подивитись тут.

Коментарі

М
Мукачівець

Інфо центр працює, молодці, все для туристів.)

Читайте також