Як на Закарпатті відродили розведення форелі (ВІДЕО)

13
8

Розведення делікатесної цінної риби – давній закарпатський промисел. Є історично зафіксовані факти вирощування форелі (по-закарпатськи – пстругів), іншої риби і навіть раків для австрійського та австро-угорського імператорських дворів.

На Youtube каналі Б’ютифул Карпати, розказують, у далекому 17 столітті у горах на Свалявщині навіть виникло ціле село з рибалок, які професійно займалися вирощуванням риби для цісарського столу.

За останні 20-25 років насамперед завдяки розвитку на Закарпатті туризму призабутий після розпаду Радянського Союзу промисел відроджується. І зараз форелеві господарства є у всіх без винятку 13 районах області.

Одне з них – «Форелева садиба» у Колочаві на Міжгірщині, про яке ми розповідаємо у цьому відеоблозі.


Коментарі

18:15 Це Ю

Мiй дiдо теж любив працювати на пана в аргентинi , в грамотi дуже був сильним ! Вмiв рахуватм до 10 ...10 було в нього гнилих зубiв у немитому писку бо медецина була для панiв европейсих!!!

Б
б

Моя баба при чехах I мадярах знала лем 10 заповiдей мракобесiв католицьких, жебы тупа бабця носила служителям культа послiдне яйце з хижi ! A до чколи не пускали русинiв лиш до хлiва панського гнуй метати, ось вам реалii при европейских панах !!!

Ю
ю

а тиир, немза, ваш вход

Ю
ю

якоє 17 ст? грамота туй появила лем у 1944. Туй лем палцями ся били і охотилися. Про землеробство розказали гуру-москалі. І Фрідєшові(1680) бов не завод, а лупина, пиво навчили донецьці варити, порубавши шенборнські дубові танки, і замінили на алюміньові з асбетовим (канцероген) фільтром. Прогрес, йоптєль

Ю
ю

і про нижнього, не треба боти графологом 80 левела аби уповісти шо оно русскаязічнає, тоесть дох.... заперевальная

Ю
ю

главноє бо не сталося як у кінці 80-их, коли розводчикам тровили рибу (прівет комунякам чортовим)

Г
ГеоргІй

Редакція , може пора координати цього нижнього заперевального провокатора передати в правоохоронні органи ? Чи вам подобається що він робить, або працює на вас ? Тоді ви співучасники...

Б
Бордель

Ззакарпаттья Славиться Розведенньям Шльух! А тепер і форельки?

Читайте також