Як на Закарпатті вшанували пам’ять Кобзаря (ФОТО)

6
8

На початку березня Україна вшановує пам'ять видатного поета, художника та філософа Тараса Шевченка. З нагоди його 205-ї річниці з Дня народження у містах Закарпаття влаштовують урочистості.

Сьогодні, 7 березня на площі Народній в Ужгороді відбулось покладання квітів до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку. Разом з тим звучали Державний Гімн України та музичні твори на слова українського пророка у виконанні Заслуженого академічного Закарпатського народного хору.


У Хусті теж відбулось урочисте покладання квітів до пам’ятника письменника.


Біля пам’ятника Великого Кобзаря урочистості відбулись і в Берегові. Після відкриття заходу, який розпочався з гімну України у виконанні камерного хору викладачів Берегівської ДШМ ім. З. Кодая, вчитель-філолог Вікторія Зуб, розповіла про життя та творчість видатного творця.

Також, в ході свята, з віршованими рядками звернулася переможниця міського конкурсу читців поезії Т. Г. Шевченка - Олександра Декань, учениця ЗОШ № 10.

По закінченню урочистостей всі бажаючі поклали вінки та квіти до пам'ятника Великому Кобзарю.

У Мукачеві мітинг, присвячений 205-й річниці з дня народження Тараса Шевченка відбудеться 9 березня, у суботу, об 11:00 год, на площі ім.Тараса Шевченка (біля Мукачівського державного університету).

Коментарі

1
123

Та зробили би 100м дороги за вартість тої х"йні ...чи дит садочок привести в нормальні умови,дурний нація і все...

ДП
до ПКО

А чого наші "патріоти " проживають за кордоном в 35 країнах світу ? чого з далеку бздять ? краще створіть людську державу , поможіть пенсіонерам а не пам'ятники будуйте...коли в країні все гаразд і не вистачає тільки пам'ятників і маємо лишніх коштів ---то вперед

1
123

Твій правильний нік не 000 а майже ОО, я тут народився всі сили і життя віддав за наше Закарпаття ,тут прожив все життя на благо нашого краю.... казку про кузнечика та мурашку колись тобі батьки розказували ? Чи вони теж були чи і є такими як і ти ?

М2
Мукачивець 2

Нічого і мені не говорить, що він має до Закарпаття ???

П
ПКО

В світі є 1384 пам"ятника Кобзареві -1256 в Україні ,128 за кордоном в 35 країнах світу.Це найбільша кількість памятників серед діячів культури. Це про щось Вам нижнім дописувачам говорить?Він не був на цій території ,як і в інших частинах світу де є йому пам"ятники,але він є в пам"яті людей які проживають на цих територіях.Це геній!!!

0
000

а яке відношення до Закарпаття має 123

1
123

Яке відношення має кобзарь до Закарпаття ???????????????????????????

П
Піпец

Той Кобзарь хоч раз був на території Закарпаття? Ошивався в Петербурзі...

Читайте також