Як навчитися самостійно готувати смачні блюда

76 1

Похідно до ресторанів – це, безперечно, класно, але власноруч приготована страва смакує куди краще та яскравіше. Але що роботи, коли ви в кулінарії абсолютний «нуль»? Відповідь очевидна – вчитися готувати, звісно, якщо є реальне бажання опанувати цю справу.

Дехто вважає процес приготування їжі нудним і виснажливим, але робити все, як кажуть, з душею, ця справа приймає зовсім інший вигляд: допомагає відволіктись від буденних справ, потренувати увагу та навіть розслабитись (а особливо, якщо увімкнути тиху спокійну музику).

Отож, як навчитися готувати самостійно? З чого почати? Ось вам три ключові етапи, через які потрібно пройти.

Етап перший. Поповнюємо базу кулінарних знань

Передусім мова йде про спеціальні блоги, а також вебпортали, де публікують новини їжі і здоров’я – чим краще ви розбиратиметесь в цій справі, тим легше буде теорію застосовувати на практиці. Особливу увагу слід приділити вивченню інформації щодо правильного вибору кухонних девайсів та аксесуарів, адже є непоодинокі випадки, коли, приміром, через неправильний підбір сковорідки все пригоряло і прилипало.

Водночас важливим є і ретельне вивчення рецептів, інгредієнтів та правильне використання спецій. Простими словами, підтягуйте теорію, щоб все виходило на практиці.

Етап другий. Переходимо до практики

Не варто одразу братися за надскладні блюда! Адже ваша ціль не Мішленівські зірки, а просто навчитися готувати, щоб радувати смачненьким і себе, і своїх рідних і друзів. А тому обов’язково починайте з приготування напівфабрикатів. Ось декілька прикладів:

  • Заморожені котлети. Приготування таких чи подібних напівфабрикатів навчить вас правильно користуватися пательнею. Тільки будьте пильними, контролюйте процес смаження;
  • Заморожені вареники. Тут ви можете пізнати тонкощі варіння. Певна річ, спочатку ви або недоварите їх, або переварите, але, як не крути, досвід приходить;
  • Заморожене тісто. З допомогою цього напівфабрикату можна навчитися випікати круасани, печиво та інші смаколики, а заодно опануєте духову піч.

Етап третій. Готуємо прості страви, які для вас здаються складними

Спробуйте приготувати овочевий салат з оливковою олією, додавши нарізаний кубиками сир та оливки. Хоча і лаконічно, але дуже смачно. До речі, овочі також можна запекти в духовці, як і картоплю, порізану на чотири дольки, яку попередньо можна замаринувати в олії з негострою гірчицею.

Можна також посмажити картоплю або французький омлет (це той, що без борошна – лише яйця і молоко або вершкове масло).

Попрактикувавшись на простенький блюдах, можна добре відточити свої вміння поводитися з кухонним приладдям та навички правильно поєднувати інгредієнти. Як тільки ви зрозумієте, що час настав – можна сміливо братися за серйозні страви (але готувати їх слід чітко за рецептом).

Коментарі

Я
Яна

Дякую, дуже цікава стаття! Також на https://novastrava.com/ можна знайти багато простих рецептів для новачків.

Читайте також