Як обрати генератор для свого будинку?

107
1

Автономне забезпечення електроенергією сьогодні є одним із основних питань для українців. Більша частина електрогенеруючих підприємств зруйновано російськими ракетами.

На повне відновлення всіх станцій та потужностей, відповідно до розрахунків спеціалістів, може піти до 5-и років, це при умові, що окупант більше не буде бомбити наші міста та об’єкти критичної інфраструктури. Що видається дуже малоймовірним. Тому для нашої енергетичної автономії потрібні ППО для ЗСУ, та генератори для населення.

Якщо Ви живете в будинку та хочете купити генератор, то в цій статі ми розглянемо як обрати генератор для дому, котеджу, таунхаусу чи дачі. Спеціалісти з інтернет-магазину OLVENT допомогли нам визначити основні питання у підборі генераторів.

Перш за все, потрібно знайти місце, де Ви поставите генератор для роботи. Пам’ятайте, що під час роботи електростанція має розміщуватися на горизонтальній поверхні, її можна використовувати тільки на відкритій місцевості, але захистити від попадання дощу та снігу. Відстань від генератора до найближчої будівлі має бути не менше 3-х метрів.

Який струм має видавати генератор: однофазний чи трьохфазний?

Тут все дуже просто, якщо Ви хочете підключати до генератора техніку трьохфазну, то треба трьохфазний генератор. Але якщо, Ви можете обійтись у такий аварійний час від підключення трьохфазного обладнання, це краще зробити. Тому що трьохфазні генератори коштують дорожче та потребують більшої потужності, а це буде впливати і на витрати палива, вагу та сервісне обслуговування.

Як підібрати потужність генератора?

Щоб визначити яку потужність генератори треба для будинку – порахуйте номінальну потужність всіх приладів, які Ви хочете під’єднати до генератора. Ці характеристики вказуються або на самих приладах або в технічній документації. Важливо, деяка специфічна техніка має окрім робочої потужності, ще й пускову потужність, яка може перевищувати робочу у два рази. При розрахунку потрібно враховувати саме її, бо при запуску такої техніки генератор може просто виключитись.

Який генератор обрати за паливом: бензиновий, дизельний або газовий.

Тут потрібно розуміти, що найпростішим за своєю конструкцією є бензинові генератори.
Вони мають ряд переваг перед дизельними генераторами, а саме:

  • Дешевші
  • Менша вага
  • Без проблем заводиться взимку
  • Дешевий ремонт

При цьому до переваг дизельних генераторів можна віднести:

  • Більший термін експлуатації
  • Більше годин безперервної роботи
  • Менші витрати палива

Який саме обрати вирішувати Вам, ми можемо тільки додати, що деякі покупці обирають наступним чином: на якому паливі у них працює автомобіль, на такому ж паливі має працювати і генератор. Частково це має рацію, тому що, як відомо паливо не може довго зберігатись і генераторі, воно втрачає свої властивості, тому перед тривалим зберіганням краще зливати паливо. А якщо паливо в авто так саме, то заливаємо і викатаємо його.

Ну й останнє, але не менш важливе – обирайте генератор з захистом AVR, це захистить Ваші прилади від перепадів напруги та врятує їх від поломки. Це блок генератора, який відповідає за автоматичне регулювання напруги.

Ось ми і розповіли як обрати генератор для Вашого будинку. Сподіваємось, що ця стаття відповіла на Ваші питання та допоможе у виборі. А ми дякуємо інтернет-магазину OLVENT за те, що допомогли нам розібратись з цим питанням. Якщо Ви хочете купити генератор – Ви можете замовити у них на сайті olvent.ua. У них великий вибір, низькі ціни, свій слкад та гарантія на всі генератори.

Коментарі

S
Sergey

Купувати їх потрібно вже зараз. Світло може зникнути в будь-який момент. Головне, перед купівлею - це точно знати для чого вам цей генератор і де він буде використовуватись. Рекомендую прочитати інформацію, щодо їх вибору https://yato24.com.ua/ua/kak-vybrat-henerator-podbor-heneratora-dlia-doma-y-dachy/

Читайте також