Як обрати відеонагляд для квартири

12
0

Для контролю вхідних дверей, сходів, простору перед дверима та коридору потрібно встановити відеонагляд.

Відеонагляд для квартири допомагає фіксувати проникнення до квартири сторонніх, слідкувати за персоналом, дітьми та тваринами. Сучасні системи відеоспостереження дозволяють робити це з будь-якого куточка світу і гаджету.

Залежно від камери, яку ви обираєте, її вартості та функціоналу, ви отримуєте певний перелік функцій. Комусь буде достатньо мінімуму, а хто забажає мати у своїй камері вбудовані датчики, запис звуку, двостороннє аудіо, нічне фільмування за допомогою інфрачервоного підсвічування. Також ринок камер спостереження пропонує техніку, яка вміє повертатися та нахилятися, вмикати автоматичне стеження, має вбудовані сирени сигналізації та ще безліч функцій. Експерти маркетплейсу систем безпеки Bezpeka.club розібралися, як серед цього всього різноманіття обрати свій варіант відеонагляду для багатоквартирного будинку.

Так, насамперед необхідно визначитися з тим, які функції вам потрібні, а без яких ви можете обійтися. Найголовніше — визначитися з кількістю камер і форматом з’єднання — дротове або бездротове. Найпростішим і доволі популярним варіантом є звичайна Wi-Fi камера, яка також має бездротову версію. Під’єднання таких камер інтуїтивно зрозуміле, як і їх експлуатація, вони мають лаконічний дизайн і можуть встановлюватися у будь-якому куточку квартири — як на стелю, так і на полицю або стіл. Wi-Fi камери можуть живитися від розетки, але є й автономні варіанти на батарейках. Щоправда, вони дорожчі.

Другим універсальним варіантом є відеоспостереження із записом на відеореєстратор, коли однієї-двох камер недостатньо і доцільніше придбати дротову систему із реєстратором. У такому комплекті йдуть камери (для квартири достатньо не більше восьми), сам реєстратор, жорсткі диски та блоки живлення. Для його встановлення знадобиться багато дротів та роз’ємів, тож монтувати таку систему слід на стадії ремонту, аби мати змогу косметично приховати елементи у стінах. Перевага дротової системи — у можливості монтажу камери далеко від реєстратора. Подібне рішення простіше налаштовується, обслуговується та є більш захищеним. Це рішення обирають для дач та підприємств, але для великої квартири воно також згодиться.

Третім варіантом є встановлення гібридної системи відеоспостереження, коли частина камер — на Wi-Fi і бездротові, а частина — дротові із записом на відеореєстратор. Обравши цей варіант, ви отримаєте ширшу функціональність і переваги обох рішень. У такому разі слід починати зі встановлення простих Wi-Fi-камер, а зі зростанням потреб додати до системи відеореєстратор.

На що ще звернути увагу

Окрім способу з’єднання, іншими важливими метриками якості камери є її роздільна здатність, кут огляду та форм-фактор. Сучасні камери мають роздільну здатність не нижче 2 Мп, що є мінімальною рекомендованою характеристикою. Покупці відеонагляду у квартиру часто обирають HD-варіанти, адже хочуть мати ідеальну картинку при перегляді записів з гаджета. Для встановлення на сходи цілком підійде камера 4 Мп.

При виборі відеореєстратора до перерахованого також потрібно звернути увагу на місткість жорстких дисків та їхню кількість. Також не зайвим буде визначитися — аналогова система відеоспостереження вас цікавить чи IP. Перша підійде для дротового з’єднання і краще долає перешкоди, а IP (цифрове) спостереження — для бездротового. Слід зазначити, що цифрове спостереження має кращу якість картинки і також захищене. Воно дуже просте в експлуатації, тож перехід від замовлення до користування технікою буде швидким та непомітним.

Найвідомішими серед українців брендами камер спостереження є Hikvision, Imou та Ezviz. Не менш великий попит мають Dahua та Uniview, ці бренди пропонують й якісні системи відеоспостереження з реєстратором та понад трьома камерами. Так чи інакше, завжди краще обирати серед відомих брендів, адже тоді буде простіше розібратися з налаштуванням і розв’язати інші запитання у разі їх виникнень. А замовити камери перерахованих брендів та не лише — можна на першому та найбільшому українському маркетплейсі систем безпеки Bezpeka.club. Тут ви отримаєте не лише відмінний сервіс та консультацію, а й сертифікати якості, гарантійний талон, послуги з монтажу та доставку у будь-який куточок України.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також