Як підготуватись до майбутньої вагітності: поради та рекомендації

18
0

Вирішивши народити дитину, кожна жінка повинна підготуватися до вагітності та пологів.

Планування вагітності є дуже важливою справою і повинно починатися приблизно за рік до запланованої вагітності і включати в себе медичні обстеження, а також правильний спосіб життя, що складається з дієти, фізичної активності, стимуляторів і догляду за тілом [1]. Тож як планувати вагітність? Як підготувати свій організм до вагітності? І з чого варто почати, намагаючись завести майбутнього члена сім'ї?

Вітаміни для планування вагітності Елевіт – це спеціально розроблений комплекс, який має клінічно доведену ефективність у профілактиці вроджених вад розвитку майбутньої дитини. В його склад входить 12 вітамінів і 7 мінералів для забезпечення підвищених потреб вашого організму протягом планування вагітності, в період вагітності та годування груддю [3].

Прийом вітамінних комплексі перед вагітністю – коли краще розпочати?

Підготовка до вагітності – це час, коли жінка повинна особливо піклуватися про себе та здоров'я своєї майбутньої дитини. Ось кілька кроків, які потрібно зробити до того, як ви плануєте завагітніти:

  1. Записатися на прийом до гінеколога – під час консультації лікар опитає вас і проведе попередні аналізи, щоб виключити будь-які відхилення. На прийомі лікар також повинен призначити подальші аналізи, включаючи аналізи крові та сечі [2].
  2. Провести діагностичні дослідження – базові аналізи крові, визначення гормонів, рівня глюкози, гінекологічні огляди та діагностика інфекційних захворювань проводяться до вагітності. Також важливо перевірити рівень вітамінів і мінералів, наприклад, вітаміну D, заліза і фолієвої кислоти.
  3. Внесіть зміни у свій раціон – додайте більше овочів, особливо тих, що багаті на фолієву кислоту. До них відносяться листові овочі, броколі, бобові, буряк, авокадо і брюссельська капуста. Крім того, в основі вашого меню повинні бути складні вуглеводи, рослинні жири та якісні молочні та м'ясні продукти. Відмовтеся від напівфабрикатів і обмежте солодощі та солодкі напої.
  4. Забезпечте собі фізичну активність – регулярні фізичні вправи зміцнюють імунну та кровоносну системи і покращують фізичну форму. Крім того, це сприяє безпечному перебігу вагітності та пологів [2].
  5. Приймайте відповідні вітамінні добавки, такі як Елевіт.

Не завжди вдається спланувати вагітність. Іноді вона стає великою несподіванкою. Нова ситуація вимагає дуже швидко перебудувати життя. Однак усвідомлене батьківство, безумовно, безпечніше з точки зору здоров'я матері та дитини, а також перебігу самої вагітності. Тому, якщо ви любите планувати все у своєму житті, варто підготуватися до вагітності. Особливо це важливо для жінок у віці від тридцяти років і старше. З віком збільшується кількість ускладнень і розладів, які можуть виникнути під час вагітності та пологів.

Література

  1. Мещерякова С. Ю. Психологічна готовність до материнства. Питання України. 2022. № 5. С. 18–27.
  2. Deka, P. K. Psychological aspects of infertility. British Journal of Medical Practitioners. 2020. Vol. 3, № 3. P. 336.
  3. Czeizel A.E. Primary prevention of neural-tube defects and some other major congenital abnormalities: recommendations for the appropriate use of folic acid during pregnancy. Paediatr Drugs. 2000 Nov-Dec;2(6):437-49.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також