Як підтримувати чистоту та порядок в будинку: ТОП-5 порад

25
0

Прибирання в будинку – заняття, яке рідко тішить господарок. У будь-якому випадку цей процес є неминучим, тому слід виробити собі оптимальні правила збирання.

Вони допоможуть швидко, без проблем і витрати часу наводити лад у житлі. Отже, представляємо до уваги ТОП-5 порад із прибирання у будинку, щоб воно перестало бути каторгою.

ТОП-5 порад для підтримання чистоти та порядку в будинку

Визначтеся з наявністю часу та зіставте його з розміром будинку. Якщо обмежена кількість часу, то немає сенсу починати генеральне прибирання. Воно не буде продуктивним. Перенесіть це на вихідний день. Якщо маєте вільний час, тоді вперед за плідними результатами. Спочатку визначте для себе, яким саме це буде прибирання – вологим, поверховим, генеральним. Як правило, генеральне проводиться 1 раз на місяць.

Позбавтеся зайвого та непотрібного в будинку. Робіть це перед кожним прибиранням. Це звільнить місце і значно полегшить процес наведення порядку. Крім цього, викид мотлоху – це запорука психологічного комфорту. Тому не залишайте непотрібні предмети, речі на випадок «раптом знадобиться». Після цього, протріть все всередині шафок, ящиків.

Не накопичуйте бруд. Краще протирати пилюку через день, ніж потім довго вичищати житло від накопиченого бруду. Робіть регулярно хоча б вологе прибирання, освіжайте приміщення. Це дуже корисно для загального здоров'я. Протирання пилу, постійне провітрювання будинку особливо актуальні, якщо в оселі є маленькі дітки, домашні улюбленці. До речі, ці фактори трохи ускладнюють наведення ладу, оскільки додаються сюди іграшки, книги тощо. У помічники можна підключити серветки для прибирання. Наприклад, https://sfera.ua/ru/fil-try/salfetki-i-trjapki-dlja-uborki-freken-bok

Не беріть усі завдання на себе. Розподіліть функціональні обов'язки між членами сім'ї. Наприклад, нехай прибиранням у ванній кімнаті, санвузлі, передпокої займеться чоловік. Якщо вже великі діти, довірте їм не складні завдання. Наприклад, винос сміття, протирання пилюки тощо. Це все заощадить час та сили кожного домочадця.

Починайте прибирання з дальніх кімнат, поступово йдіть до виходу. Це дозволить найбільш забруднені місця (коридор, поріг тощо) прибрати в останню чергу і не розносити по всьому будинку сміття. Безумовно, кожна господиня визначає для себе найоптимальніші варіанти, методи прибирання. Хтось органічно не може терпіти безладу, тому щодня прибирає, комусь катастрофічно не вистачає часу, і він приділяє прибиранню час лише на вихідні.

Органічна хімія – один із найкращих помічників у прибиранні

Щоб прискорити процес прибирання, слід скористатися ефективними помічниками. Особливе місце у тому числі займає органічна хімія. Вона не просто дієва, а й безпечна для здоров'я людини. Органічними миючими засобами активно користуються у процесі прибирання сім'ї, де є діти. Адже звичайні хімічні засоби негативно впливають на загальне самопочуття.

Запам'ятайте, що відсутність рясної піни в миючих засобах - це ознака того, що в них шкідливі для людини, тварин, навколишнього середовища сульфатів. При цьому, знешкоджують та очищають безсульфатні засоби досить ефективно. Крім цього, вони не мають надто насичених і різких запахів, тому такі миючі можна спокійно використовувати в будинку, де є алергіки.

Для результативного прибирання знадобляться вологі серветки для збирання, мопи, швабри, мочалки та інші пристрої, що прискорюють процес. Якщо дозволяє бюджет, то можна придбати обладнання, що полегшує життя господині (робот-пилосос і т.п.). Як би там не було, без миючих засобів все одно не обійтись.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також