Як підвищити продажі за допомогою інтернет-магазину? Що потрібно знати бізнесу перед тим, як замовити розробку інтернет-магазину?

8
0

У той час, коли всесвітня мережа лише набирала обертів свого розвитку, ніхто ще й подумати не міг, що онлайн покупки стануть настільки популярні. А в деяких сферах вони навіть лідирують у порівнянні з офлайн. І, звичайно ж, абсолютно не дивно, що будь-який представник бізнесу, який бажає збільшити прибуток, прагне зайняти своє місце під сонцем у всесвітній мережі.

Основний інструмент продажу в інтернеті – це сайт. Саме тут потенційний покупець може ознайомитись з вашими послугами чи товарами. Звичайно, розробка інтернет магазину повинна виконуватися професіоналами. Інакше серед сотень конкурентів у вас будуть невеликі шанси утримати клієнтів.

Перед тим, як замовити розробку інтернет магазину (https://it-lobster.com/ua/razrabotka-saytov/internet-magazin/) у професіоналів, замовнику бажано ознайомитися з усіма етапами робіт. Якщо для виконавця вони очевидні, то для замовника деякі можуть стати сюрпризом. Крім того, розуміння як відбувається розробка інтернет магазину допоможе вам зрозуміти з чого формується часом чимала вартість, особливо якщо йдеться про бізнес, що реалізує тисячі одиниць товарів.

Кожен виконавець залишає у себе право додавати ті чи інші етапи розробки інтернет магазину

Тим не менш, існують основні, так би мовити, базові. Ознайомимося саме з ними:

  • підготовчий етап або, як його називають інакше - брифування замовника.Простіше кажучи, бриф – це своєрідна анкета, в якій замовник відповідає на основні питання про свою компанію – назву, рід діяльності, складає портрет цільової аудиторії на підставі даних про продажи, надає інформацію про основних конкурентів. Розробка інтернет магазину неможлива без урахування побажань замовника – яким він бачить майбутній проект, можливо, є побажання до дизайну тощо. Після аналізу брифа команда виконавця вже становить пропозицію для клієнта, в якому визначається підсумкова вартість та термін виконання
  • маркетингове дослідження, виходячи з якого складається семантичне ядро сайту. Це важливий етап розробки інтернет магазину, завдяки якому проявляється структура майбутнього сайту. А саме: основні категорії, підкатегорії та, звичайно ж, групи товарів. На основі аналізу конкурентів складається концепція майбутнього магазину, яка вигідно виділить його серед конкурентів
  • наступним етапом є дизайн проекту, що складається на основі перерахованих вище даних. Дизайнеру важливо не лише оформити візуал сайту, а й грамотно підвести майбутніх відвідувачів до покупки.
  • найскладніший етап розробки інтернет магазину - це технічна частина, програмування та верстка. Цим займаються досвідчені фахівці, завдання яких входить і настроювання адмінпанелі, і оптимізація програмного коду, і реалізація динамічного пошуку, тощо.
  • наповнення сайту контентом, який замовник має самостійно підготувати
  • тестування та запуск проекту.

Звичайно, це "короткий виклад" майбутніх робіт з розробки інтернет магазину. Насправді за кожним етапом стоїть робота групи спеціалістів та велика кількість підпунктів. Залежно від того, для чого буде призначений майбутній сайт, залежатиме термін робіт та вартість. Великі проекти можуть створюватися кілька місяців і в результаті мати значну вартість. Втім, сайт окупає сам себе в перший же рік роботи, якщо він, звичайно, не був створений самостійно за допомогою безкоштовних інструментів з інтернету.

Ми рекомендуємо підійти до питання розробки інтернет магазину максимально відповідально та довірити її професіоналам. Це допоможе отримати якісний і продаючий проект, який у майбутньому при правильному розвитку, буде приносити вам продажі та нових клієнтів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також