Як побудувати стаціонарний басейн для себе чи комерційного використання?

37
0

Весна, не зважаючи на жахливу війну, найкраща пора не тільки для пробудження природи, а й для будівництва власного басейну! Адже почавши прямо зараз, ви вже влітку зможете ніжитися у власному водному красені та не залежати від зовнішніх обставин. І це в той час, коли виїзд за кордон перетворився в привілей для обраних, а за організований відпочинок на території України зараз взагалі краще промовчати :(

Та не все так печально, якщо звернути свою увагу саме на власний стаціонарний басейн, який має цілу низку переваг. При цьому форма таких басейнів та габарити можуть бути абсолютно довільними, а розміщуються вони як на дачах, дворах, котеджах, так і в середині приміщень.

Будівництво стаціонарного бетонного басейну на ділянці починається з вибору його форми та місця розташування. Як вже згадувалося, за формою басейни можуть бути найрізноманітнішими, але найчастіше будують прямокутні басейни, площею 15-25 квадратних метрів, що цілком достатньо для сім'ї на 3-4 особи. Глибину басейну планують зазвичай близько 1,5 м, щоб і дітям, і дорослим було комфортно.

При обранні місця для будівництва басейну треба враховувати низку умов. Вибране місце повинно знаходитися досить далеко від дерев, що є на ділянці, щоб пале листя і хвоя не потрапляли в басейн. При будівництві басейну на садовій ділянці навколо нього завжди передбачається зона відпочинку, для якої відводиться близько 3 м по обидва боки від меж басейну.

Будувати бетонний басейн далеко від будинку не слід, тому що на підведення комунікацій від будинку до басейну піде немало грошей. При вирішенні питання будівництва басейну на ділянці, дуже важливо вибрати місце з урахуванням існуючого рельєфу. Головним критерієм при цьому є загроза того, що при сильних зливах вода може безперешкодно потрапити до басейну. Для запобігання цій небезпеці басейни будують так, щоб їх борти височіли над найвищим місцем розташування не менше ніж на 10 см.

Після планування та вибору місця для басейну визначаються з мінімальним набором обладнання, яке необхідне для виконання поставленого завдання. Як показує досвід, у мінімальний набір обладнання для будівництва басейну входять установка для фільтрації води, нагрівач води та насос, а також пристрої для забору та повернення води, електротехнічне обладнання та трубопровід. Знадобляться для басейну і сходи.

Наступним етапом будівництва басейну на ділянці є риття котловану для басейну за допомогою екскаватора. Вирішуючи завдання про те, як побудувати басейн на ділянці, визначають розміри котловану. Котлован за своїми розмірами має перевищувати басейн приблизно на 1000 мм, щоб можна було поставити опалубку та встановити зовнішню гідроізоляцію. Після завершення копання котловану, облаштовують дно басейну. Воно виконується за допомогою підсипки з гравію та піску товщиною до 40 см, шарами по 5-10 см, з подальшим ущільненням трамбуванням. Завершують зроблену підсипку стяжкою з бетону для її вирівнювання.

Товщина стін басейну напряму залежить від типу обраного басейну. Це може бути бетонний, пластиковий, композитний, гідромасажний басейн. Наша компанія «ModernPools» будує всі зазначені вище типи басейнів в землю по всій Україні (крім тимчасово окупованих територій). Ми можемо як зробити об’єкт від нуля «під ключ», так і надати необхідне обладнання чи просто виконати частину підготовчих та будівельних робіт.

В м. Мукачево за адресою Данила Галицького 75 знаходиться наш магазин-шоурум. Тут ви можете ознайомитися з взірцями продукції та отримати вичерпну консультацію по будь-яких питаннях стосовно басейнів.

Також для більш детальної інформації ви можете відвідати наш сайт:

https://www.modern-pools.com.ua/

Або ж безпосередньо зв’язатися з нами за телефонами:

  • +38(066)740-4000
  • +38(096)740-4000
  • +38(067)329-0912

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також