Як поливати сад і город

24
0

Газон - це прикраса кожного саду, тому за ним необхідний систематичний догляд.

А полив є найголовнішою складовою процесу догляду. Про це слід пам'ятати особливо влітку, коли часто бувають посухи, високі температури і мало опадів.

Широкий асортимент обладнання та пристосувань для крапельного поливу представлений в інтернет-магазині progress-way.com.ua.

Найпопулярніші методи поливу

Розрізняють автоматичний і ручний полив. Системи автоматичного поливу, це:

  • дощовики;
  • мікродощувачі;
  • краплинні лінії, що забезпечують краплинне зрошення;
  • системи кореневого зрошення.

Однак коли справа доходить до ручного поливу, то садівники і городники обходяться традиційної лійкою з водою або шлангом. Вони також часто використовують переносні зрошувачі, такі як:

  • статичні;
  • хитні;
  • обертові.

Однак варто зазначити, що жоден з цих методів не є ідеальним. І перше, і друге рішення має ряд переваг і недоліків, які необхідно враховувати при виборі одного з методів.

Ручне зрошення

Вручну можна поливати в двох випадках.

  • Зрошувана площа не дуже велика.
  • У вас достатньо часу, і ви можете проводити його саме за таким заняттям.

Необхідно підкреслити, що полив навіть невеликої ділянки - справа трудомістка. В цьому випадку воду для поливу можна набирати прямо з-під крана, а також використовувати дощову воду, накопичену в спеціальних ємностях.

Автоматична система поливу

В ідеалі монтаж такої системи повинна виконувати спеціалізована компанія, що пропонує даний вид послуг. Тоді ви можете бути впевнені, що зовнішній вигляд саду або городу не постраждає, а окремі зрошувачі будуть змонтовані розумно і за планом. Надалі досить буде одного натискання на відповідну кнопку, щоб рівномірно полити все простір в саду. Дану систему можна налаштувати таким чином, щоб спринклери працювали незалежно в заданий час. Тоді ви будете впевнені, що рослини будуть политі, навіть якщо ви про це забудете.

Серед систем автоматичного поливу найбільш популярними є пристосування для краплинного поливу. Але нітрохи не гірше використання спринклерів або мікроспрінклеров.

Дощовики можуть бути статичними або рухомими. Останні дозволяють поливати рослини струменем води певної інтенсивності і під заданим кутом. З іншого боку, мікроразбризгівателі забезпечують щадний полив, виділяючи воду у вигляді туману.

Що стосується крапельного поливу, то в цьому випадку використовуються спеціальні трубки з отворами, через які поступово стікає вода. Такий крапельний полив застосовують в першу чергу на вузьких ділянках - вздовж живоплотів і клумб. Вартість установки даної системи варіюється в залежності від розміру поверхні, на якій вона буде працювати.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також