Як потрапити в digital-маркетинг? 4 кроки

23
0

Цифровий маркетинг змушує перепрофілюватися спеціалістів та приваблює новачків, що мріють про перспективну професію та цікаву роботу.

Уникати реалій сьогодення — означає безнадійно відстати від часу, втратити конкурентну перевагу та загубитися в інформаційному просторі. На заваді цьому стоїть digital-маркетинг — світ корисних знань, навичок та інноваційних технологій, здатних витягти навіть ноунейм компанію на перші шпальти пошукового ТОПу видачі, на порядок збільшити продажі та закріпити лідерські позиції бренду.

Крок 1: зацікавлення сферою

До цифрового світу успішних і популярних долучитися бажають тисячі, серйозно замислюються про це сотні, а активно діють одиниці. Розпочати ознайомлення просто — достатньо записатися на онлайн-курси від академії інтернет-маркетингу. SEO курси з Webpromoexperts — це перший крок на шляху до digital-маркетингу. Про наступні дії розповімо далі.

Крок 2: саморозвиток

Навчання на курсі інтернет-маркетингу дає всеохопні знання про сферу. За короткий проміжок часу можна стисло дізнатися про основні її складові:

  • налаштування SEO — пошукової оптимізації та ефективного просування;
  • управління контекстною рекламою;
  • особливості SMM — клієнт-менеджменту в диджиталізованому просторі;
  • принципи E-mail маркетингу;
  • особливості створення контенту, копірайтингу;
  • основи розробки диджитал-стратегії.

Після цього має з’явитися чітке уявлення про структуру цифрового маркетингу та усвідомлення найбільш цікавого його напряму. Саме у ньому потрібно продовжувати свої навчальні пошуки. Для цього в пригоді знову стануть вузькоспеціалізовані онлайн-курси від провідних менторів та практиків та самостійна робота.

В навчанні допоможуть професійні книжки та статті в інтернеті, відеоуроки та майстер-класи. Чим більше джерел — тим краще, адже в них вдасться знайти цікаві ідеї, дискусійні питання, щоб з часом викристалізувати власний унікальний професійний стиль.

Крок 3: практика

Теоретичні знання потрібно закріпити на практиці. Переважна більшість сучасних компаній переходить на принципи роботи диджитал-маркетингу, тому знайти місце для стажування не важко. Починати краще з невеликих проєктів, разових завдань на фрилансі.

Щоб знайти свого першого клієнта не обов’язково розсилати резюме та чекати на відповідь. Можна скористатися зручними сервісами Work.ua, Djinni, Happy Monday, а для тих, хто добре знає англійську мову — UpWork. Не варто соромитися та боятися помилок. Починати завжди страшно, проте це досвід та обов’язковий елемент професійного становлення.

Крок 4: Просування власного бренду

Ні, не зарано. Ні, не надто самовпевнено. Заявіть про себе і свої навички за допомогою власних активних, яскравих акаунтів у соцмережах. За одно потренуйтеся у їх просуванні, перевірте отримані знання на собі. Трохи наполегливості, креативу та правильного позиціювання, і з'являться підписники, зацікавлена аудиторія та корисні контакти, а серед яких — і перші замовники.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також