Як проходила сьогоднішня сесія Ужгородської міськради (ВІДЕО)

15
0

Вкотре ужгородські депутати засідали неспокійно.

 Більше 20 питань  упродовж двох годин вони вирішували не без суперечок. Почали з медицини, потім зачепили освіту, на завершення створили і громадську раду. Однак і за дві години всі питання розглянути не встигли.

Розпочалась сесія зі жвавого обговорення медичних питань. Ужгородську поліклініку позбавляють приміщень, про це під час засідання заявила головний лікар установи Віра Качанова. І дійсно,  згідно з рішенням, приміщення міської поліклініки в Ужгороді віддадуть під облаштування центру первинної медико-санітарної допомоги. Цього вимагає закон, адже у зв’язку з  реформуванням медицини по всій Україні до кінця року мають працювати такі центри, повідомила начальник управління охорони здоров’я. У  залі розпочались суперечки. Свою думку з цього питання висловили і депутати, причетні до медицини. Зокрема Василь Кручаниця – головний лікар наркодиспансеру  повідомив, що ніхто нікого звільняти не збирається, лікарі залишаються на своїх місцях, там де і працювали, сімейники ж виконуватимуть свої обов’язки у вільних приміщеннях. Уже закупили обладнання, обговорили  і систему роботи, зазначила депутат міської ради і власне керівник центру Тетяна Козак. Були пропозиції, перенести питання на довивчення, та все ж  депутати проголосували за, адже нема чого чекати тим більше приміщення ще торік на сесії передали центру, залишилось узгодити питання оренди.

Далі міські  обранці вирішували  інші не менш важливі питання: зміни до програм, порядок встановлення вивісок у місті, зміни в персональному складі постійних комісій. 

Оплески та слова радості прозвучали при ухваленні рішення щодо передачі гуртожитків на  вул. Джамбула та Мусоргського у власність громади. Жителі з плакатами в руках чекали справедливого рішення і дочекались.

Позитивним стало для ужгородців рішення щодо продовження роботи дитячого садочка №30. Нагадаємо, минулого засідання до депутатів звернувся батьківський комітет закладу з проханням не припиняти його роботу.

Рішенням сесії в Ужгороді створили і громадську раду при міській раді. До початку охочі створити структуру показали депутатам підготований  відеоролик. Далі по черзі розповіли, у  чому  вбачають доцільність такого  органу при міській раді. Рада  стане дорадчим органом Ужгородської міської ради з правом здійснення громадського контролю для покращення роботи та налагодження ефективної взаємодії міської ради з громадськістю. А от бути членом громадської ради можуть люди, які не входять до складу громадських організацій, але назбирали 20 підписів ужгородців, які  їх рекомендують. Ними не можуть бути депутати, політики.  

Загалом засідання тривало близько 2-х годин , тим не менше всіх питань депутати так і не розглянули, перенесли їх на наступне засідання, яке  відбудеться вже у четвер.

М-Студіо

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також