Як приготувати кальян на молоці, секрети та поради

27
0

Кальян на молоці особливий густим, м’яким та дуже приємним ароматом. На відміну від традиційного приготування на воді, молоко має більшу щільність, тому краще фільтрує дим. Таким чином, в організм потрапляє менше шкідливих речовин, але і насиченість диму активними речовинами менша.

Виходить дуже цікавий, нестандартний варіант, що змінює смак навіть звичних речей. До речі, через свою м’якість такий кальян безперечно підходить початківцям і подобається багатьом жінкам.

Як приготувати кальян на молоці

Рецепт приготування кальяну на молоці не відрізняється від класичних варіантів на воді. Але існує ряд правил, які не можна ігнорувати:

  • Перше, що потрібно запам’ятати, молоко має бути без характерного запаху і знежиреним. Не більше 1% жирності, інакше замість диму отримаєте піну, зіпсований тютюн і марну витрату часу та вугілля. Окрім того сам кальян досить складно відмити від таких наслідків.
  • По-друге, не можна заливати у колбу лише молоко, його обов’язково змішують з водою. Пропорції різні, від 50/50 до 1/4 (тобто одна частина молока на чотири частини води). В останньому випадку піни не буде взагалі, а молочний присмак буде ледь відчутним. Тому яку обрати пропорцію — залежить від бажаного результату. Але якщо молока буде більше, ніж води, дивіться пункт перший і приготуйтесь до зіпсованого настрою.

І невеличка рекомендація від нас: дим кальяну на молоці стає ще ніжнішим і прохолоднішим, якщо покласти у рідину кілька кубиків льоду.

Стосовно вибору суміші для куріння, немає ніяких обмежень для експериментів. Наприклад, з молоком чудово смакують солодкі суміші, будь-які фруктові, ягідні, ванільні, шоколадні. Всі вони дуже вдало міксуються. Насолоджуватися таким кальяном можна протягом 5-6 годин, далі рідина починає псуватися. І ще одна відмінність від класичного рецепту — необхідно заново готувати апарат і замінити молоко свіжим, якщо виникне бажання змінити тютюн. Інакше аромати змішаються, що не дуже добре, якщо вони взагалі не сумісні.

Детальніше про кальян на молоці та чи вважається він більш шкідливим за традиційний можна ознайомитись за посиланням.

Де купити кальян в Україні

Для хорошого відпочинку з молочним кальяном у колі друзів чи навіть наодинці принципово важливими є не лише якісні інгредієнти приготування, спеціальне вугілля і зручне, провітрюване приміщення. Для максимально приємних вражень необхідно мати надійний девайс, достатнього розміру і об’ему, з кількома виходами для шлангів, змінні мундштуки. Всі ці скарби, і навіть більше, можна купити в інтернет-магазині ДуДа з доставкою по всій Україні.

Наш каталог кальянів пропонує біля сотні перевірених брендових моделей з Німеччини, Голандії, український преміум та ексклюзив, і, звісно, багато інших цікавих апаратів у душе широкому ціновому діапазоні. Від зовсім компактних до королівських розмірів — 83 см, простих та інноваційних, з легкою тягою і дифузорами.

Переходьте до віртуальної вітрини вже зараз, щоб замовити свій перший власний кальян або поповнити колекцію ще одним дійсно крутим девайсом.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також