Як прикрасити житло до Гелловіна: правила та ідеї

21
0

Останнім часом стало модним влаштовувати вечірки на Гелловін, і прикрасити своїми руками кімнату з цієї нагоди буде цікаво як дітям, так і їх батькам, оскільки атрибутика цього свята найстрашніша та неймовірно містична.

А хто з нас не любить страшилки та різні чарівні загадкові історії, де головними героями виступають відьми, скелети, живі мерці та вампіри? Полякати один одного, одягнувшись у маскарадні костюми, а заразом і посміятися над своїми страхами, самим вигадуючи монстрів, завжди цікаво та забавно.

Створити таку атмосферу у будинку сьогодні нескладно. Можна придбати готові товари для Гелловіна, що дасть можливість зекономити час, або створити необхідні вироби самостійно. В інтернеті існує безліч відповідних інструкцій та уроків.

Декілька основних правил

Готуючись до вечірки, слід пам’ятати про дітей та не створювати вдома атмосферу, що дуже лякає. Але навіть якщо маленьких діток на вечірці не буде, все одно варто надати святу трохи несерьезного характеру. Чорний гумор – це не страшний жах, а пародія на нього. Тому, створюючи в кімнаті містичну та жахливу обстановку, завжди слід дотримуватись певних правил. Ось вони:

  1. Поєднання червоного, білого та чорного кольорів – класика геллоуїнського жанру. Але їх є сенс розбавити осінніми квітами, щоб урізноманітнити палітру. До трьох основних кольорів можна додати природний коричневий, сірий або помаранчевий відтінки. Звичайно ж, не все відразу, а лише парочку, щоб розбавити похмурість «вампірського лігва» чи «відьомської хати».
  2. Освітлення має бути «сутінковим», тобто приглушеним. Для цього використовують нічники, свічки або гірлянди, які потрібно розставити та розвісити у різних місцях приміщення. Штори краще щільно закрити. Це створить відчуття замкнутого простору: такого, як у склепі.

Крім того, декор кімнати має відповідати тематиці вечірки. Це й павутиння з мотузок по кутках, й ліхтар Джек з гарбуза, й скелети з петлею на шиї та інше.

Чим прикрасити кімнати

Чаклунство, містика, примари, вампіри – це основна тематика декору для вечірки на Гелловін. Але щоб почати робити щось для прикраси кімнати, потрібно спочатку продумати тему. Не варто звалювати в одну купу всі ідеї, які спадуть на думку. Нехай це будуть лише кілька містичних атрибутів, але які чудово впишуться у дизайн.

Єдина тема вечірки дозволить не перевантажити кімнату зайвим декором. Наприклад, можна оформити простір у вигляді склепу мерця, замку вампіра або віддаленої хатини в лісі. Як тільки рішення буде знайдено, простіше буде визначитися і з декораціями.

Декор із гарбуза

Найчастіше цього дня будинки та кімнати у квартирах прикрашають Джеком-ліхтарем із гарбуза. Звичайно, не всі мешканці міст можуть роздобути справжній гарбуз, а тим більше вирізати з нього страшну пику злодія. Але завжди є альтернатива. Зробити такий атрибут можна з підручних матеріалів. Ось кілька варіантів:

  1. Візьміть просту банку від улюбленого напою з кришкою, що закручується, та пофарбуйте її в помаранчевий колір. Намалюйте чорною фарбою фізіономію Джека або нанесіть її трафаретом. Кришку пофарбуйте у чорний або темно-зелений колір. У банку помістіть свічку. Вийде містичний імпровізований ліхтар.
  2. Гарбуз неважко пошити з помаранчевого та жовтого текстилю та набити його синтепоном. Залишається лише зробити на ньому аплікацію з чорного матеріалу у вигляді страшної пики.
  3. Також обличчя Джека нескладно намалювати на оранжевій повітряній кульці. Її наповнюють гелієм та прив'язують на ручку дверей або просто відпускають у вільний політ під стелею.

Якщо все ж таки вдалося видобути справжній гарбуз, то необов'язково його перетворювати на ліхтар. Досить просто намалювати на ньому страшну пику.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також