Як приймати платежі через NFC та чому це зручно

356
0

Зараз замість традиційних POS-терміналів український бізнес починає активно використовувати звичайні смартфони.

латежі через NFC на телефоні та яка в цьому вигода для бізнесу? Зі статті дізнаєтесь про основні 5 переваг.

Миттєвий початок роботи

Щоб почати приймати оплати телефоном, потрібно встановити на нього додаток термінал, і все. На відміну від встановлення традиційного термінала, розпочати прийом оплати на касі можна в той самий день. Й не потрібно купувати чи орендувати обладнання – підійде власний смартфон. Звісно, попередньо потрібно укласти з банком договір про надання послуг еквайрингу.

Відсутність абонплати за користування терміналом

Сам мобільний додаток безкоштовний. Оскільки немає фізичного обладнання від банку (власне, POS-терміналу), то й сплачувати абонентську плату не потрібно.

Під час оплати на касі списується лише комісія за еквайринг від кожного платежу. Зараз вона складає 1,3% від суми.

Швидке обслуговування

Це особливо актуально для магазинів та закладів харчування, де може утворитися черга на касі. Оплата через термінал у смартфоні пришвидшує процес обслуговування покупців та відвідувачів закладу, й заразом зменшує обіг готівки та спрощує бухоблік.

Технологія NFC дає змогу оплачувати товар, просто приклавши смартфон, “розумний” годинник або платіжну карту до термінала, у цьому випадку, – до телефона продавця. Швидко підтвердити транзакцію відбитком пальця, паролем або обличчям. На одного клієнта потрібно 5-10 секунд.

Рішення для бізнесу “на колесах”

Багато сервісів та маленьких компаній не прив?язані до місця – не є стаціонарною точкою продажу у класичному розумінні, як, скажімо, крамниця або кав?ярня. Йдеться про служби таксі, сервіс доставки їжі та посилок.

Мобільний додаток “Термінал” надає можливість клієнтові сплатити за товар чи послуги через смартфон водія або кур?єра, коли той доставить замовлення до дверей. Власник бізнесу попередньо має дати працівникам дозвіл на прийом оплат.

Фіскалізація чеків

За законодавством України, розрахункові операції підлягають фіскалізації з метою подальшої передачі звіту до податкової служби. У мобільний додаток від ПриватБанку інтегроване програмне РРО, який формує чеки для покупців та автоматизує передачу звітів до фіскальної служби.

Тож, підключення термінала у смартфоні – зручна та вигідна альтернатива для бізнесу. Він дозволяє швидко приймати та обробляти платежі, зменшує витрати часу на обслуговування клієнтів та заощаджує кошти, які не потрібно витрачати на абонплату за POS-термінал.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також