Як самостійно обклеїти автомобіль антигравійною плівкою?

315
0

Антигравійна плівка – це щільне еластичне покриття, яке слугує для захисту автомобіля.

Матеріал запобігає різноманітним ушкодженням, які можуть бути нанесені лакофарбовому покриттю: подряпини, дія хімікатів, сколи, вм'ятини від дрібних каменів, що летять під час руху, щебеню. Багато плівки захищають кузов авто від вигоряння на сонці. Наклеїти таке покриття можна самостійно, для цього не потрібне складне обладнання, спеціальний бокс. Але, самостійне обклеювання антигравійної плівки на авто може нести за собою певні ризики при недотриманні будь-якого правила. Для отримання якісного та гарантованого результату рекомендується звертатися до спеціалізованих центрів.

Види антигравійних плівок на автомобіль за матеріалами

Залежно від матеріалу, поділяються на:

  • поліуретанові;
  • ПВХ;
  • гібридні.

ПВХ – недорогий варіант, має відмінні захисні якості. З недоліків слід відзначити слабку розтягуваність, що обмежує можливості по обклеювання дрібних ділянок, складних вигинів. Поліуретанове покриття добре тягнеться, дорожче, чудово захищає від ультрафіолету. Більшість плівок повністю прозорі, непомітні на кузові. Гібридна захисна плівка на авто - це суміш поліуретану та ПВХ у складі. Дорога, тому не багато водіїв віддають перевагу. Вона поєднує властивості обох, представлених вище видів.

Також плівки розрізняються завтовшки, можуть бути пофарбовані, мати різну текстуру поверхні та різний метраж.

Обклеювання: що необхідно?

Для обклеювання вам обов'язково знадобиться будівельний фен та наявність у ньому функції регулювання температури. Вище за 70° не рекомендується нагрівати матеріал. Це призводить до погіршення якісних характеристик, пошкодження фарби.

Крім того, необхідний інструмент:

  • гумовий шпатель;
  • канцелярський ніж;
  • розбризкувач;
  • м'які тканинні серветки.

Вам знадобляться: спиртовий та мильний розчин. Можна взяти ізопропіловий спирт (рекомендується) або етиловий. Для мильного розчину підійде будь-який засіб для миття посуду, шампунь. Якщо ви робите обклеювання вперше, візьміть плівки із запасом близько 20%, якась її частина може зіпсуватися в процесі роботи. Клей не потрібний, він вже нанесений виробником.

Спеціальний бокс не потрібен, але все-таки приміщення має бути придатним. Світле, без вітру, протягів, тож на вулиці не можна наносити. Оптимальна температура +10 ° ~ +30 °.

Підготовча робота

Перед нанесенням машину слід помити, очистити від бруду, бітумних плям, іржі. На іржаві плями не рекомендується наносити.

Розкрийте матеріал для основних деталей із запасом 2-3 см. з усіх боків.

Приготуйте розчини. Для спиртового необхідно розвести 1 частину спирту в 3 частинах води. Мильний розчин готується просто: трохи рідкого мила розмішати на 1 л. теплої води.

Процес обклеювання антигравійною плівкою

Послугу обклеювання частіше називають - "бронювання", так як це свого роду броня для автомобіля. Обклеювання бажано проводити в спеціалізованому автоцентрі, наприклад VitAvto, але також можна розглянути і самостійний варіант.

Як поклеїти антигравійну плівку на авто самостійно:

  • Знежирити кузов приготованим спиртовим розчином. Робиться для того, щоб було досягнуто його гарного контакту з покриттям.
  • Зняти паперовий шар з матеріалу та збризкати його внутрішню поверхню мильним розчином. Для обробки великого шматка візьміть помічника.
  • Накладіть деталі на відповідну частину кузова машини. Робити це потрібно максимально рівно, без складок. Недовго покриття ще залишається рухомим, його можна підправити.
  • Тепер прогрівайте поверхню феном. Одночасно за допомогою шпателя притискайте плівку. Намагайтеся робити швидко, але обережно. Для великих елементів нанесення на дах використовуйте помічника.
  • Після приклеювання всього матеріалу перевірте поверхню на наявність бульбашок. Якщо такі є, їх потрібно вигнати, використовуючи шпатель. Це місце потрібно підігріти феном, рухайтеся шпателем від центру до краю, виганяючи міхур. Можна просто проколоти здуття шприцом.
  • По кутах покриття загортається. Робиться це таким самим способом, як і нанесення, феном. Процес досить копіткий. За потреби плівку можна тягнути.
  • Залишилося зрізати канцелярським ножем зайве.

Корисні поради щодо антигравійки на автомобіль

Бронеплівка на авто клеїться аналогічним чином на всі інші деталі та частини кузова. Процес цей не такий простий, як здається. Найскладніше обклеювати дверцята, тому що ручки дуже сильно заважають. Важливий момент-підбір плівки однакової товщини на всіх частинах і деталях кузова, так як на стиках можуть утворюватися задираки. Використовуйте малярський скотч для позначення меж частини, що обклеюється, іноді ділянки не мають зазорів, або стики погано видно. При розміщенні шматка так ви не помилитеся. Погладжуючи ділянки, тримайте кут 45 ° - 60 ° шпателя до поверхні, це ефективніше. Вигинам приділіть увагу - їх прогладжують шпателем і додатково м'якою тканиною, щоб уникнути появи зморшок. Після обклеювання корисно протерти кузов розчином спирту за допомогою м'якої серветки.


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також