Як убезпечитися від екологічних катаклізмів

7
0

Днями вирішували на Мукачівщині

Днями відбулося чергове засідання з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Мукачівської райдержадміністрації, під час якого розглянуті питання щодо організації запобігання загибелі людей на воді та льоду у зимовий період 2007 року та вжиття першочергових заході, стосовно лавинонебезпечної ситуації у горах, розглянуто можливість виділення паливно-мастильних матеріалів «Мукачівської ПМК-77» для ліквідації наслідків ЗСУВу біля с. Косино Обавської сільської ради.

Про запобігання загибелі людей на воді та льоду у зимовий період 2007 року та вжиття першочергових заходів говорив начальник РУ ГУ МНС України в Закарпатській області майора внутрішньої служби Бойко І.М. Він проаналізував надзвичайні ситуації із загибеллю людей на водоймах району, які мали місце за останні 5 років, визначив конкретні та обґрунтовані заходи щодо попередження людських втрат. Нагадав про проведення постійної відповідної попереджувальної роботи серед населення через засоби масової інформації, освітні заклади, керівників підприємств, установ та організацій та про укладення договорів із Закарпатським зведеним воєнізованим аварійно-рятувальним загоном спеціального призначення на проведення обстежень місць водоймищ.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Мукачівської райдержадміністрації Комков І.В. звернув увагу на дотримання та забезпечення належної безпеки туристів та відпочиваючих в горах та ряд проблемних питань, які стосуються належної безпеки туристів та відпочиваючих в горах в зимовий період. Також йшлося й про необхідність обов’язкового укладання договорів з рятувальною службою, інструктажі та навчання працівників туристичної галузі, інструкторів на підйомниках.

З метою забезпечення автотранспортного сполучення з містом та безпеки туристів, ліквідації можливих снігових заметів, ожеледиці рекомендовано створити на туристичних базах запаси підсипкового та паливно-мастильних матеріалів.

Також пан Комков І.В. запропонував для ліквідації наслідків зсуву ґрунту, який стався нещодавно поблизу с. Косино Обавської сільської ради виділити з місцевого резерву райдержадміністрації для ВАТ "Мукачівська ПМК-77" яке займатиметься ліквідацією наслідків, зумовлених зсувом, паливно-мастильні матеріали, відповідно до розрахунків поданих виконавцем, повідомили ЗІА "Простір" із сектору зв’язків з громадськістю Мукачівської РДА.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також