Як в Ужгороді відзначили фестиваль угорської культури (ФОТО)

35
4

Захід відбувся біля будівлі Генерального консульства Угорщини у місті Ужгород, інформує власкор IA ZIK.

Насичена програма упродовж дня була цікавою як для угорців, що мешкають на території області, так і для решти містян та гостей краю.

Розпочали захід з гімнів України та Угорщини, які виконав Академічний камерний хор «Кантус».

З вітальним словом до присутніх звернулися Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайло, уповноважений урядовець Угорщини Іштван Грежа та Вікторі Мікулін, заступник голови Закарпатської облдержадміністрації. За словами представників консульства, головним завданням HUNGARY FEST є зміцнення україно-угорських відносини.

Упродовж дня відвідувачів розважали виступи фольклорних колективів, зацікавлені мали можливість дізнатися про історію та традиції країни-сусіда, побачити вироби народних умільців, а діти – долучитися до виготовлення ляльок чи прикрас.

На території фестивального містечка розгорнулися і ятки, де можна було посмакувати традиційними для угорської кухні наїдками, дізнатися рецепт легендарного бограчу чи навіть долучитися до приготування леквару (сливового варення). 

Дивіться також: Варишське пиво 2017 завершилось драйвовим виступом Brunettes Shoot Blondes

Коментарі

М
Мішко

Добре шо рОсія на сході мішала, но як туй мадяри фінансувуть сепаратизм - нико не видить... йой хлопці біда буде...

F
feri

bude zakarpattya scse madyarscsina.

У
українець

тільки при спільних діях українців та росіян можливо утримати Закарпаття від негідних мадярів, так, як це і було в 1944 році.Завжди разом!

Р
Русин

Мадяри сепари і великі негідники починаючи від ілдики.

Читайте також