Як відбувається виведення з запою вдома?

21
0

Запій – один із найстрашніших наслідків вживання алкоголю, з яким може зіткнутися залежний і його рідні. В такому стані алкоголік вживає спиртне протягом тривалого часу та не може зупинитися самостійно.

В результаті розвивається гостра інтоксикація організму, страждають всі органи та системи, у хворого з'являється абстинентний синдром і розвивається системне порушення обміну речовин. Виведення з запою повинен проводити фахівець.

Одна з найбільш досвідчених і кваліфікованих команд в столиці – це фахівці європейського інституту залежностей «Приват Клініка». Професійна бригада готова цілодобово виїжджати на виклики щодо виведення з запою в домашніх умовах. Як відбувається цей процес і до чого готуватися, якщо у вашому домі є людина, яка потребує позбавлення від абстинентного синдрому, розібралися разом з фахівцями «Приват Клініки».

До яких наслідків може призвести тривалий запій?

Запої на систематичній основі найчастіше розвиваються на другий-третій стадії алкоголізму. Зупинити такий стан звичайним вольовим рішенням неможливо. Щоб вийти з важкої інтоксикації, потрібно залучати професіоналів. Якщо нічого не робити, ситуація буде ускладнюватися, в результаті алкоголізм може призвести до таких незворотних наслідків:

  • ниркова недостатність;
  • важкі ураження печінки;
  • порушення з боку шлунково-кишкового тракту;
  • депресія, делірій, психоз, суїцидальні думки;
  • інсульти, інфаркти.

Важливо! Різкий і неправильний вихід із запою так само небезпечний для здоров'я, як і тривале безконтрольне вживання спиртних напоїв.

Чи завжди можна провести виведення з запою вдома в Києві?

Відповідь на це запитання дасть тільки лікар після виїзду на місце і оцінки поточного самопочуття хворого. Під час першого візиту нарколог оцінює фізіологічний стан людини, збирає анамнез, опитує родичів, дізнається психологічні причини залежності.

Виїжджаючи додому, лікар має з собою все необхідне обладнання та медикаменти для здійснення реанімаційних і відновлювальних процедур не в умовах стаціонару. Виведення з запою з виїздом додому можливе в таких ситуаціях:

  • якщо людина добровільно погодилась на зняття абстинентного синдрому і початок лікування;
  • якщо у неї немає психологічних захворювань і важких хронічних патологій внутрішніх органів;
  • коли є необхідність швидко повернути людину до тверезості (потрібно сідати за кермо, виходити на робочу зміну, бути присутнім на важливій події);
  • якщо запійний період триває не більше 5-7 днів.

У всіх інших випадках пріоритетною повинна бути госпіталізація. У будь-якому випадку остаточне рішення приймає лікар-нарколог в кожному конкретному випадку. Команда фахівців «Приват Клініки» має величезний досвід роботи з запійними алкоголіками, тому в кожному конкретному випадку добирає оптимальну програму лікування і відновлювальної терапії.

Центр має всі необхідні сертифікати та медичні дозволи на роботу – команда лікарів несе відповідальність за здоров'я хворого та фінальний результат. Це гарантія безпеки й уважного ставлення до всіх деталей.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також