Як «вляпати» Закарпаття у сепаратизм? Спитайте у голови облради Рівіса

7
30

Остання інтерв’ю одного з очільників найзахіднішої області країни телеканалу Тиса-1 стало справді резонансним.

Але не через особливі успіхи правлячої команди Блоку Петра Порошенка на Закарпатті, інвестиційні проекти чи бодай плани на майбутнє.

Усе, що привертає увагу в інтерв’ю голови Закарпатської облради та представника пропрезидентської БПП Михайла Рівіса, це його критика центральної влади та дивні пасажі в бік Києва. Особливо ось цей:

– Якщо уряд хоче бачити Закарпаття у складі України, то вони повинні не забувати, що наш край існує.

Цією фразою голова облради підсумував власний блок непростих відносин з столичними посадовцями, а фактично своїми ж однопартійцями або принаймні партнерами по коаліції.

Ця фраза розійшлася по всіх провідних виданнях країни у контексті того, що один з очільників Закарпаття припустив, що область може бути і не у складі України. Якщо простіше, то мова йде про сепаратизм.

Примітно, що видання посилаються саме на сайт обласної ради, де опублікована текстова версія телеінтерв’ю Михайла Рівіса. Тобто ніяких помилкових тлумачень слів посадовця не може бути. Хоча прес-служба облради та лояльні до БПП медіа уже 2 дні усіляко «пом’якшують» резонанс від слів Рівіса, акцентуючи, що фразу вирвали з контексту.

Навіть губернатор Москаль зробив окрему заяву на тлі резонансу від слів Рівіса, додатково уточнивши, що його колега та однопартієць мав на увазі зовсім не сепаратизм.




Довідково: Михайло Рівіс є уродженцем Хустщини, обраний депутатом облради від БПП, і відповідно головою облради голосами фракцій БПП, Відродження, Опозиційного блоку та КМКС.

Коментарі

Л
лоци

вася правда ти нащадок комунистив 20 ти тисячникив ти уже у хенах стукач рано первим дипом плюнь у зиркало и так каждий рано

Д
Даа

Мені кажеся не Рівіс говорить про сепаратизм,а сайти які перекрутили все і публікують. Зараз там путінський бот покаже шеіу статю і опа почнеся. А все із за того шо просто хтось не розуміє нічого, і перекручує слова задля рейтингу. Я зараз звичайно про УП

ДВ
до васі

Може редакції ще й чіканутих стукачів зі статевими відхиленнями до лікарень відправляти? Васяч, тєбє куда?

Н
Народ

Есть земля,все хотят урвать от этой земли кусок. Есть Власть которая не против за эту землю получить денежное вознаграждение! Но,есть народ... Что с ним делать,ведь он никому не нужен... Правильно,отправить не на войну,а на смерть,как это происходит в данный момент . Либо живой,либо мертвый,других вариантов нет...

В
Вася

Питання до редактора-Ви відправляєте дані цих сепаратистів та колаборантів до СБУ, що постійно коментують Ваші статті з ворожими та сепарськими нахилами

В
Василь

"До Мiха" Давайте обійдемося без узагальнень: треба розуміти,що є НАРОД України (звичайний, - не краще,але і не гірше інших народів) і є ОПГ "Селюки у владі" - по суті окупанти,терористи які з 1991-го по 2016 й рр. розкрадали розвинену республіку,чім створили умови для виморока і вигнання 15 млн.жителiв України.

M
Mixa

друг мой воююет в Луганске с оккупантами из Украины. Рассказывает что Новороссия готова гнать УКру до Днепра

M
Mixa

вижу что приходит конец Украине.....ну и хорошо

1
123

Хлопці ви туй такі всі розумні, да Україна а ми з ньов вмісті в гузиці, айбо мош подумати же ми мадярам або словакам дуже нужні..з таким менталітетом і жебротов як у нас

Л
лоци

до Ревиса вижу ти молодий грамотний сокотися бо таки як ти мойим онукам дуже буде треба з повахов лоци

В
вiталька

А він все правильно сказав. Що значить "найся не обіжавуть в києві" ? Якщо розібратись-яка польза від опупевших олігархів Закарпаттю ?Настроїли тут замків, дотації-0,00001%, виробництва-нема ніякого,податки -всі в київ.Просто сядьте і подумайте-який толк Закарпаттю від банди непонятних, мутних мудаків, які ще присилають сюда "человеків-матюків" і ін., нами "рулити". Простий народ, який по тим чи іншим причининам не свалив на заробітки-ледве виживає з "так потрібними україні європейськими тарифами.Привіт руслані і іншим продажним шкурам".

UC
ungvar ce vkraina?

закарпатья мае альтернативу

В
Василь

Насильницьке приєднання Закарпаття до УРСР є злочином комуністичного, тоталітарного режиму,а отже,в рамках "відновлення історичної справедливості",як зазначено в ст.5 п.1 Закону України "Про засудженя комуністічного та націонал-соціалістичного (націстського) тоталітарніх режімів в Україні та заборона пропаганди їхньої сімволікі", - повинно бути повернуто попередньому власнику бо саме знаходження Закарпаття в складі створеної комуністами України i є пропагандою досягнень тоталітарного режиму.

LA
law and order * *

Що не так сказав п.Рівіс ???

М
Молнар

Всьо правильно тот уповів. Мусай мало наших можновладців попуджати, иншак они ся кивати й не начнуть. Крим пушов бо на нього болт забили. З Донбасом та же голиба. А ми што рижі?? Ди є тота дицинтралізація? Лем за гроші з таможні жили би сьме як у бога за пазухов. Не реформи а сплошноє нає...алово..

ДВ
до в а

айбо сись закон щи не є удмінений я так соби думаву

ВА
в а

я ниєнаю чиляде ци ви памятаете зашто ми голосовали у 1991р и як нас тоди взув усих кравчук комунист

П
пасульов

Ко такий Вальцман ? Ко знать ?

П
пасульов

чом ня не бируть на роботу у кремль аналітиком не розуміву за дисятку зелені я би пушов

3
369

Михайло Михайлович -респект 70% нашого краю Вас підтримають!!!

П
пасульов

короче вброс прошол результат удовлетворительный москва рулить

1
123

Кіть ми им не потрібні та идеме то тих кому потрібні бо жити хочемо и діточок воспитати ! Се Михайло, кажи Пороху, уж сесе не сепаратизм а просто виживання ! Най ся не обижаються ! Кіть ми им не нужни так идеме на історичну родіну як пішов яйценюх !!!! Будучи премєром__--"Україна- це не моя історична батьківщина" ,забрав з собою мларди ну що далі ??? Ми залишимся тут ..тільки фамілію поміняєм...!!!

Х
хабар

хабарники у кріслі

R
Rivis

Хлопці наші гинуть за нашу землю на війні з москалями , а тут якийсь дятел плює на всіх.

А
Арчі

Ще би розуму Мішикові не похібіло... Як був таможенником так і лишився

1
123

Мішику!! Колопа дулів порд Тобов!!!! Дай тобі Бог сили та й здоровля !!!

З
Знаючий

Проблема не в тому що Рівіс мав на увазі як він це сказав. А ще більш важно як це сприйняли у Києві. Це повний триндець коли голова облради говорить так. Для Києва це сепаратизм. Для послів це тоже сепаратизм. Про які ми інвестиції будемо говорити якщо голова облради має язик без кісток і не думає що говорить. Про перекручування це не до мукачево нет у цьому случаї а до київських журналістів. Хоча насправді питання до самого Рівіса що він сказав як у бочку фирцнув

М
Мукачівець

Все правильно він зказав. І сепаратизмом тут і не пахне. Не перекручуйте. Бо вам так треба.

1
123

Багато наши краян були б не проти опинитися у складі Угорщини або Словачини. Де б ми могли жити, а не лише існувати, як це є при Україні.

СК
Степан Крук

А мене цей "слуга народу" запитав у якій країні я хочу жити!? Розпустили ми своїх слуг! Цей ДУПАтат не вирішує питання субвенцій та дотацій, як державник, а шантажує Кабмін сепаратиським ідіотизмом!

Читайте також