Як вплинуть нові податки на сільські ради Закарпаття? (ВІДЕО)

14
2

Новий бюджетний рік став несподіванкою для всіх українців. Скрутне фінансове становище в якому опинилася Україна та режим затягування пасків з новою силою вдарив по звичним громадянам. Сільські громади теж залишилися ні з чим.

Відібравши найприбутковіший податок від місцевих громад, держава залишила сільські ради фактично на самоутриманні. Коштів на забезпечення їхньої діяльності в цьогорічному бюджеті не передбачається, а тому цілком імовірна загроза, що малі та віддалені села будуть страждати найбільше. В меншій мірі фінансовий удар буде відчутний по більш заможним селам як от Велика Копання.Загалом цього року в бюджет планують залучити трохи більше півмільйона гривень.

Це дозволить не вдаватися до скорочення робітничого штату. Податковою новинкою, яка б могла наповнити місцеву казну, каже сільський голова, могла би бути висока ставка за позанормові квадратні метри. Натомість на сесії прийняли символічну ставку в розмірі 0,01%. Скажена інфляція, податковий прес та зниження купівельної спроможності населення веде до його зубожіння. Такими темпами, переконаний Василь Пилип, в районі на плаву утримається з трохи більше тридцяти не більше дюжини сільських рад. А от, що чекає в наступному році, він воліє завчасно не загадувати.

М-Студіо

Коментарі

ПТ
податки то добре

ай бо напитися води, мож лем з того колодяця де вода е, де пенсыонер з мынымалков буде платити за бударь? як заплатить та бударь уже му не треба, бо не буде що жерти.

ЯП
я проти таких реформ

Чому такі негативні зміни до податкового кодексу сприймають всі як належне, особливо у ВР. "Стрілки" переводять на органи місцевої влади, які і не чинять опір таким нововведенням, крім коректних роз"яснень у Мукачево-нет і по М-студіо.

Читайте також