Як вибрати якісну ковдру

21
0

Вибір ковдри, на перший погляд, є просте завдання. Однак насправді це відповідальне і непросте завдання, адже від вашого рішення залежить ваш комфорт, затишок, якість відпочинку і сну. У магазині "Ле Веле" представлений великий вибір ковдр і не тільки. Тут кожен знайде те, що йому до вподоби.

Наприкінці трудового дня так хочеться впасти на ліжко, зануритися в тишу, спокій, затишок, як слід розслабитися, укутавшись у ковдру, поринути в солодкий сон. Адже здоровий сон – запорука здорового життя. Від нього залежить ваш емоційний та фізичний стан, настрій наступного дня. Саме тому необхідно забезпечити максимально комфортні умови сну. Щоб це здійснити, потрібно з розумом поставитися до вибору постільних речей. Особливо це стосується ковдри. Чи не викличе воно алергію, чи не буде під ним холодно чи надто спекотно? Всі ці та інші нюанси потрібно враховувати під час виборів даного предмета.

Вибрати та купити ковдру, яка підійде саме вам, можна в інтернет-магазині «Ле Веле». Для цього вам слід зайти на сайт le-vele.com.ua.

Які бувають ковдри

За складом наповнювача ковдри можна розділити на два типи: натуральні та синтетичні.

Натуральні наповнювачі – це:

  • Вовна. Найчастіше використовують овечу, верблюжжу, козячу, шерсть альпаки. Основними плюсами такого наповнювача є хороша теплоізоляція, легкість, довговічність при правильному догляді та експлуатації. Проте є ризик виникнення алергії. Таку ковдру не можна прати в домашніх умовах, тільки в хімчистці.
  • Пух. Найчастіше використовують пух гусей, лебедів, козячий пух, іноді качиний. Пухові ковдри – одні з найтепліших, добре пропускають повітря, тримають форму, мають дуже невелику вагу. Вони не підходять для використання людьми, які страждають на алергію, астму, маленьким дітям. Вироби складні у догляді.
  • Бавовна. Це ті ватяні важкі ковдри, якими всі ховалися в дитинстві. Тут гіпоалергенний наповнювач, чудово тримається тепло, у таких ковдрах не заводяться кліщі. Однак вони дуже важкі, вбирають запахи, згодом наповнювач збирається у грудки.
  • Бамбука. Виготовляють за допомогою сучасних технологій, переробляючи бамбукові стебла. Такий наповнювач добре пропускає повітря, має антибактеріальні властивості, простий у догляді. Ці ковдри можна прати в машині. Вони не викликають алергії, мають невелику вагу. Рекомендується використовувати в міжсезоння, тому що вони не дуже теплі. Мають високу ціну.
  • Шовк. Отримують шляхом розпушування волокон шовку. Він є одним із найдорожчих наповнювачів. Підходить алергікам. У ковдрах не заводяться кліщі. Вони довговічні, добре пропускають повітря.
  • Льон та коноплі. Не викликають алергію. У такому наповнювачі не мешкають кліщі, у нього високі термозберігаючі функції. Вироби довговічні, підходять для прання в домашніх умовах. Такі ковдри мають високу ціну.

Є й синтетичні наповнювачі:

  • холофайбер;
  • нанофайбер;
  • поліестер;
  • синтепон.

Основними плюсами подібних наповнювачів вважається гіпоалергенність. Вони не заводяться комахи, тут висока теплоізоляція, легкість у догляді. Вироби можна прати у машині. Вони добре та довго тримають форму. Їх характеризує доступна вартість.

Розібравшись у характеристиках і функціях, які мають наповнювачі, ви можете зрозуміти, яка саме ковдра вам потрібна. Тоді покупка приноситиме лише користь і радість.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також