Як вибрати ідеальний фасон, колір та матеріал жіночих джинсів

75
0

Для більшості з нас джинси – основа основ гардероба.

Навіть якщо ви не носите їх щодня, напевно, у вас знайдеться їх не одна пара. Вибрати ідеальні джинси жіночі, які будуть пасувати вашій фігурі й прослужать довго, не так просто, але ми підготували поради, які допоможуть вам не схибити з покупкою.

Розмір жіночих джинсів

Відомий факт — хороший денім з часом розтягується, тому вважається, що при покупці джинси повинні сидіти трохи щільніше, ніж зазвичай. Однак важливо пам'ятати, що штани, які перетискають ноги, особливо з цупкого деніму, можуть бути небезпечними для здоров'я: вони заважають циркуляції крові й відчуваються на тілі як компресійна білизна. До того ж все залежить від моделі: еластичні скіні та джинси, розкльошені від коліна, дійсно краще брати розмір у розмір, а ось моделі прямого крою з заниженою талією або джинси mom (висока талія, трохи звужені донизу) цілком можуть бути на розмір більшими — у крайньому разі носитимете їх з ременем.

При покупці враховуйте кілька факторів:

  • джинси в жодному разі не повинні бути надто тугими в талії (перевірити просто — якщо за пояс у районі спини легко входять два пальці, значить все гаразд);
  • вони не повинні «сплющувати» сідниці;
  • присівши в них навпочіпки, ви не повинні відчувати дискомфорт у місцях згинів ніг.

Як виміряти параметри свого тіла

Перед тим, як розпочати вибір джинсів, вам необхідно дізнатися свої основні параметри. Щоб правильно їх виміряти знадобиться кравецька стрічка та дзеркало.

  • Обхват талії – найвужча частина живота, це зона трохи вище пупка. Стрічка не повинна перетягувати шкіру під час вимірювання.
  • Обхват стегон – це найширша частина стегон. Стрічка повинна проходити по точках сідниць, що виступають найдалі.
  • Довжина ноги – відстань від паху до підлоги або до бажаної довжини джинсів по внутрішній стороні стегна.

Різні бренди та інтернет-магазини можуть мати невеликі відмінності у розмірних сітках. Тому, перш ніж зробити покупку, рекомендується ознайомитись із таблицею розмірів конкретного магазину. Це допоможе вибрати відповідний розмір джинсів без зайвих проблем. Виробники, що спеціалізуються на джинсах, зазвичай вказують розмір у дюймах. Перше число це обхват талії, а друге позначає довжину штанини із внутрішньої сторони.

В інтернет-магазині українського бренду OneByOne вказані європейські розміри одягу, тому будьте уважні під час вибору товару!

Як повинні сидіти на фігурі жіночі сучасні джинси

Тут все просто: моделі з заниженою талією візуально вкорочують ноги, з високою роблять їх довшими. Вибір залежить не так від вашого зросту, як від пропорцій: якщо ваша верхня частина тіла більш витягнута, ніж нижня, вам краще пасуватиме другий варіант. Також важливо враховувати довжину штанин: укорочені джинси з низькою талією здатні зіпсувати навіть ідеальну фігуру.

Фасон жіночих джинсів

У Мережі можна знайти безліч рекомендацій щодо того, як вибрати жіночі джинси для різних типів фігури. Найчастіше вони досить уніфіковані, тому при покупці варто все ж таки спиратися на власні відчуття.

Забудьте правила на кшталт "скіні пасують тільки худим", якщо ваші параметри не відповідають модельним, але саме такий фасон подобається вам найбільше. Підберіть джинси скіні правильної посадки: із нормальною чи завищеною лінією талії. Довжина – строго по щиколотку. Колір – темні відтінки синього чи чорного, без потертостей. Матеріал – не надто тонкий. Носіть собі на втіху! Крім того, вважається, що найкращий вигляд така модель має на фігурі типу пісочний годинник.

Цей принцип можна віднести практично до будь-якого фасону. Невисокий ріст не є перешкодою для носіння джинсів вільного крою довжиною по щиколотку або до підлоги (краще шукати їх у відділах petite, щоб не довелося підшивати). А широкі стегна не повинні завадити вам носити джинси бойфренди або кльош (за умови, що вони сидять дещо вільно).

Колір жіночих джинсів

Універсальний варіант – джинси класичного темно-синього кольору. Зразковий приклад – базові моделі прямого крою, які пасують практично всім жінкам. Якщо ви не готові експериментувати або шукаєте штани, яка затримаються в гардеробі надовго, оберіть саме їх: навряд чи вони вийдуть із моди в найближчі кілька років, та й поєднувати їх можна з будь-чим — від білої сорочки вільного крою до жіночої блузки. До того ж синій денім цього сезону особливо актуальний — досить подивитися модні покази найвідоміших світових брендів.

Ще один тренд останніх років – джинси mom або бойфренди однорідного блакитного кольору; такі можна знайти в асортименті українського бренду OneByOne.

Загалом вибір кольору — справа смаку (хтось носить виключно чорні, а комусь більше до душі світло-блакитні). До того ж слід враховувати те, з чим носити жіночі джинси. Але загальні правила все ж таки існують.

  • По-перше, намагайтеся уникати моделей з імітацією заломів та потертостей: мало того, що вони часто спотворюють реальні об'єми фігури, так ще й виглядають не дуже сучасно.
  • По-друге, не зациклюйтесь на правилі «темний колір візуально зробить вас стрункішою» — все залежить від конкретної моделі й того, як вона сідає на вашу фігуру. Повірте, це стосується навіть білого деніму — трохи вільні у стегна джинси прямого крою виглядають анітрохи не гірше за чорні скіні.

Матеріал жіночих джинсів

Головний плюс при купівлі джинсів у вітчизняних брендів, які спеціалізуються на жіночій моді, — якість. У мас-маркеті часто можна знайти вдалі моделі, але наскільки довго вони прослужать – велике питання. Високий відсоток еластану у складі відповідає за ідеальну посадку по фігурі, особливо коли справа стосується скіні та їх варіацій, але, швидше за все, такі джинси доведеться прати після кожних трьох-чотирьох виходів, адже вони дуже швидко витягуються. Ідеальна комбінація волокон — 60% бавовни та 40% поліестеру, такі джинси прослужать найдовше. Якщо хочете, щоб джинси якомога довше зберігали первозданний вигляд, обходячись без прань (про це в наступному пункті), вибирайте ті, що складаються на 98% з бавовни та на 2% з еластану або лайкри. Стовідсотковий денім зустрічається не так часто, і це зрозуміло – такі джинси зношуються найшвидше.

Як доглядати за жіночими джинсами

Справжні адепти олдскульного деніму впевнені, що джинси взагалі не потрібно прати, або ж максимум раз на рік: з часом денім стає лише красивішим, та й волокна руйнуються повільніше. Замість прання обходяться альтернативним методом – кладуть джинси в морозилку, потім розморожують і залишають висушуватися на свіжому повітрі. Якщо до таких радикальних заходів ви не готові, можна обійтися ручним або машинним пранням у делікатному режимі при температурі не вище 30 градусів, попередньо вивернувши річ навиворіт. І ще один важливий момент: джинси з високим відсотком еластану у своєму складі в жодному разі не можна прати з кондиціонером для білизни – він руйнує волокна.

Що ще важливо знати про жіночі джинси?

Джинси — це та річ, яку потрібно обов'язково приміряти перед покупкою: кожен бренд шиє за своїми лекалами, і не факт, що та сама модель від різних марок сяде однаково. Тому купувати джинси онлайн варто лише в тому випадку, якщо ви точно знаєте, як джинси виглядатимуть на вашій фігурі (наприклад, якщо у вас вже є розуміння розмірної сітки того чи іншого виробника), або ж якщо інтернет-магазин пропонує зручні умови повернення й обміну товару.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також