Як вибрати мийку під стільницю

41
0

Сучасний асортимент мийок для облаштування робочого кухонного простору дивує своєю різноманітністю. Переглядаючи каталоги, можна легко розгубитися в різноманітті форм, кольорів і розмірів. Тому важливо розібратися в тому, які моделі існують і в яких ситуаціях вони актуальні.

Основні характеристики

Мийка є невід'ємним елементом кухонного простору. Вона зобов'язана гармонійно поєднуватися із загальною стилістикою кімнати і безпосередньо зі стільницею, в яку вона буде монтуватися. Не забувайте про практичну сторону, оскільки користуватися нею доведеться часто. Тому якості виробу потрібно приділити особливу увагу.

Важливим моментом є вибір місця, де буде здійснена покупка раковини. Опираючись на численні позитивні відгуки, рекомендуємо придбати мийки під стільницю в інтернет-магазині «КРАНОК». У каталозі представлена продукція таких відомих брендів, як KRAUS, GROHE, IMPERIAL, Q-TAP, UKINOX, ASIL та ін. Великий асортимент дозволить підібрати саме той товар, який найкращим чином доповнить кухонний простір, забезпечивши функціональність робочої поверхні.

Відмінні риси мийок для кухні

Щоб раковина прослужила тривалий період часу в умовах регулярної експлуатації, вона повинна володіти певними характеристиками. До таких критеріїв належать:

  • Міцність. Крім посуду, в раковині часто миють досить важкі кухонні прилади. Це можуть бути соковижималки, м'ясорубки та ін.
  • Невисокий рівень пористості. Щоб в чаші не накопичувались жир і бруд, необхідно, щоб стінки не були пористими.
  • Гігієнічність. При виготовленні використовується тільки екологічно безпечний матеріал, так позаяк він безпосередньо контактує з продуктами харчування. Одним з найбільш актуальних варіантів є нержавіюча сталь.
  • Стійкість до появи іржі. Оскільки виріб регулярно контактує з водою, він повинен мати стійкість до утворення корозії.

Інтернет-магазин «КРАНОК» пропонує великий вибір кухонних мийок, що відповідають вказаним вище вимогам. Тому продукція вас обов'язково порадує в процесі експлуатації.

Види матеріалу

Мийки під стільницю можуть виготовлятися з різної сировини. Однак найбільш популярними вважаються вироби з нержавіючої сталі. Це традиційне рішення, що дозволяє забезпечити не тільки високу функціональність, а й ефектне доповнення інтер'єру кухні.

Раковини з нержавіючої сталі прекрасно поєднуються з різними матеріалами, з яких виробляється стільниця. По фактурі мийка буває матовою або глянсовою. Підходить як під класичний стиль інтер'єру, так і під мінімалізм, хай-тек, кантрі, лофт тощо.

При виборі приділяйте увагу товщині стінок. Вона може варіюватися від 0,6 до 3 мм. Найпопулярнішими вважаються раковини товщиною 1 мм, що є оптимальним показником. Такі вироби добре переносять контакт з холодною і гарячою водою, не втрачаючи при цьому свої експлуатаційні характеристики.

Основні форми

Сучасні виробники випускають кілька варіантів раковин для кухонної стільниці. Вибір при цьому залежить від того, в якому місці буде виконуватися монтаж. Серед найпоширеніших варіантів можна виокремити вироби у формі:

  • прямокутника;
  • квадрата;
  • кола;
  • овалу.

Найпоширенішим є перший варіант. Прямокутні мийки характеризуються зручністю, практичністю і місткістю. Вони можуть складатися з однієї або двох чаш, розділених між собою перегородкою. У другому випадку присутні два окремі зливи, що варто взяти до уваги при виборі моделі для стільниці.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також