Як вибрати плитку у ванну кімнату: основні поради та тренди 2022 року

22
0

Санвузол, як і кухня, є приміщенням, де змінюється температура і вологість. Осідання пари на стінах передбачає використання матеріалів, стійких до води та пари.

Найкращим варіантом вважається плитка для ванної. Розміщуючи її на підлозі та стінах, вдається створити бажаний декор у приміщенні. Штучні вироби повинні вписуватися в атмосферу релаксу, який багато хто намагається створити у ванній кімнаті.

Вимоги до декоративного покриття

  1. Зносостійкість. Кожна людина бодай двічі на день заходить у санвузол. А якщо мешкає сім'я, ви – пенсіонер чи працюєте з дому? Тоді потреба у санітарно-гігієнічних процедурах збільшується у рази. Матеріал з нестійким малюнком, який швидко втрачає привабливість, незабаром доведеться замінити. За 5-бальною системою для ванн вибирається продукція класу I.
  2. Плитка у ванну для підлоги виготовляється міцною. Вона витримує вагу людей, меблів, побутової техніки, сантехнічних виробів. До настінного варіанту вимог висувається значно менше. На упаковках може бути позначений клас твердості за шкалою Мооса.
  3. Всмоктування вологи. Найкраще, коли цей показник не перевищує 3%. Для кераміки допускається значення 7%, рідше – 10%.
  4. Показник ковзання. Відомо, що глянсова і полірована підлога є більш травмонебезпечними, ніж матові аналоги, мозаїчна і невелика за розмірами плитка.
  5. Товщина декоративних виробів. Покриття під ногами робиться товщим.
  6. Інертність до щадних побутових засобів. Багато хто миє підлогу з додаванням у воду продуктів побутової хімії. Також можна придбати окремі склади, які підходять під конкретний вид матеріалів.

Функціонал плитки у ванну

Асортимент, що випускається, має 3 типи призначення:

- для підлоги. Вона робиться щільніше, важче, товщі (8-12 мм). Не тільки зовнішня, а й зворотна сторона продукції не вбирає воду. На відміну від стінових аналогів, ця продукція зазнає 2-разового випалу. Пропонується в матовому та рельєфному варіантах;

- для стін. Прямує малюнками, глянцем, фрагментарним виконанням (з окремих елементів збирають дрібний або великий малюнок). За товщиною не перевищує 7 мм. Менш міцна, ніж підлогова, що позитивно оцінюється при механічній обробці;

- для стелі. Сюди також можна замовити плиткове оздоблення. Рекомендуємо уникати товарів з пінопласту та гіпсу.

Лінійка товарів включає глянсовий, матовий, імітаційний (відтворює натуральні матеріали) види поверхні.

З чого виготовляється плитка у ванну

Продукція створюється з білої глини та керамограніту. Порівнявши два матеріали, виявимо особливості під час експлуатації.

Показник

Біла глина

Керамограніт

1

Склад

Глина, кварцові піски, добавки

Глина, кварцові піски, польовий шпат, добавки

2

Температура виготовлення

+1100?С

+1200?С, відбувається запікання маси

3

Структура

Трохи пориста

Суцільна

4

Захист основного складу від вологи

Наноситься глазур і обпалюється поверхня

Склад однорідний, стійкий до вологи, захист не потрібен

5

Стирання

Середня

Мінімальна

6

Обробка

Легка

Потрібен плиткоріз

7

Міцність

Нижча

Вища

8

Маса 1 штуки

Менша

Більша

9

Строк експлуатації

20-30 років

30-60 років, окремі види служать до 100 років

10

Ціна

Дешевша, при цьому бікоттура вартує більше монокоттури

Дорожча


Зробити обдуманий вибір та купити плитку для ванної ви зможете у нашому інтернет-магазині.

Характеристики дизайну

  1. Колір

Лінійка включає однотонні, двокольорові версії, з малюнком у будь-яких відтінкових пропозицій. При класичному оформленні використовують світлу гаму. Для створення затишного інтер'єру вибирають тони бежево-пісочної та кремової гами. Яскраву стилістику полюбляють люди з сильною вольовою натурою та вираженою харизмою.

  1. Конфігурація

Виготовлена в Україні та зарубіжна продукція пропонується квадратної, прямокутної, ромбоподібної, асиметричної, 6- та 8-кутної форми плитки для ванної. У продаж надходять лускоподібний, трапецієподібний, хвилеподібний та мозаїчний типи продукції.

Сучасні тренди у оздоблювальних рішеннях

У моді 2021-2022 років – металізоване оздоблення у формі риб'ячої луски. Особливою увагою користуються сріблясті та золотисті мотиви.

Облицювання, яке злегка змінює свій відтінок під різним кутом зору, досить цікаве. А що скажете про обробку, здатну вихідний тон трансформувати в інші кольори під дією температури? Дуже актуальна новинка, першими її переваги оцінили покупці з Києва.

Плитка у ванну з керамограніту з імітацією фактури дерева, цегли та мармуру залишається затребуваною у покупців, котрі цінують природні мотиви, але не готові значно переплачувати за продукцію з натуральних матеріалів.

Як розрахувати потрібну кількість плитки

  • Розрахуйте площу ванної кімнати.
  • Відніміть з нього площу дверей, вікон, інших ділянок, які не підлягають облицюванню.
  • Визначте площу однієї декоруючої одиниці.
  • Розділіть площу, що облицьовується, на квадратний розмір штучного продукту, виявивши необхідну кількість штук плитки.
  • Щоб замовити потрібну партію, додайте до розрахункових значень 10-15% на можливий брак та випадкові дефекти під час укладання.

При комбінуванні штучного матеріалу різних типів розрахунки проводять по квадратному метру поверхні, що укладається, в якому враховують кількість штук кожного типу плитки.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також