Як вибрати провітрювач і що потрібно знати про правильну вентиляцію

10
0

?Останнім часом віконні провітрювачі стають все більш популярними серед українців.

Їх встановлюють для провітрювання повітря в офісах, освітніх закладах, ресторанах та приватних домівках тощо. Розповідаємо, що це за віконні провітрювачі, як його використовувати і наскільки він продуктивний у різних ситуаціях.

Навіщо потрібен провітрювач?

На жаль, якість повітря в містах не покращується, а лише навпаки. Увесь день ми дихаємо вихлопними газами, важкими металами, що викидаються в атмосферу промисловими виробництвами тощо. Вдома ситуація не надто краща, адже повітря в кімнаті, через герметично зачинені більшість часу вікна, важко назвати чистим та корисним для здоров'я. Провітрювач створений розв'язувати цю проблему, надаючи мешканцям приміщень доступ до свіжого чистого повітря, від якого залежить здоров'я в цілому і захист дихальної системи зокрема.

Основний функціонал провітрювачів

Всупереч поширеній думці, провітрювач – це достатньо функціональний пристрій, який виконує ряд важливих побутових завдань. Серед них:

  • Повітрообмін.

Приплив свіжого повітря у кімнату дуже важливий для перешкоджання розвитку хвороботворних бактерій та грибку. Саме цим займається провітрювач. Він може виконувати це природно (повітря заходить самоплином) або механічно (за допомогою вбудованих вентиляторів).

  • Очищення повітря.

Окрім провітрювання кімнати, бризер здатний також і очищувати її, борючись з пилом, брудом, важкими металами та бактеріями. Якість очищення залежить від різноманіття фільтрів, що здатні затримувати пил, пилок, а також молекули шкідливих газів на молекулярному рівні.

  • Нагрівання повітря.

Дуже важлива функція, адже нікому не сподобається, якщо взимку на нього буде дмухати припливом холодного повітря. Завдяки опції нагрівання повітря система може стабільно працювати навіть у холодну пору року.

Все це здатне забезпечити ідеальний мікроклімат у домі, а також захистити ваше здоров'я.

Як монтується провітрювач для будинку?

Монтується провітрювач схожим чином з кондиціонером, адже принципи роботи в них дещо подібні. Пристрій вішається на стіну або встановлюється у вікно. Для забору повітря стіновою системою потрібно буде зробити отвір, відповідно до габаритів пристрою. Ніяких особливих знань при цьому не потрібно, достатньо лише вміти працювати перфоратором.

Практичні рекомендації щодо вибору провітрювача

Обираючи провітрювач, ми в «Ліка-Комфорт» рекомендуємо звернути увагу на такі моменти, щоб його експлуатація приносила лише позитивні емоції.

  1. При монтажі віконних моделей провітрювачів уточніть у виробника ваших вікон щодо збереження гарантії, якщо вона ще діє. Деякі компанії її анулюють після втручання у цілісність конструкції склопакета.
  2. Монтаж стінового провітрювача потребує штроблення доволі великого шматка стіни, тож іноді є сенс впевнитись, чи це не заборонено безпосередньо у вашій будівлі.
  3. Чим більше функцій – тим краще. Обирайте бризери з різноманітними фільтрами, можливістю обігрівання повітря тощо.
  4. Радимо звернути увагу на провітрювачі з сонячними панелями. Це дуже цікаві пристрої, які фактично здатні працювати автономно. Переплата за сонячну панель швидко компенсується економією на електроенергії.
  5. Рівень шуму вентиляторів також важливий показник для системи, яка працює майже постійно. Хоч дійсно продуктивні моделі провітрювачів рідко мають низький рівень шуму, але все ж варто намагатись знайти найбільш безшумну модель.
  6. Рекомендуємо звернути увагу на товари від компанії «Вентс». Це український виробник, якість продукції якого не поступається європейским аналогам при нижчих цінах на модельний ряд.

Звертайтеся до нас в «Ліка-Комфорт», якщо у вас залишились питання щодо вибору провітрювача. Ми допоможемо не лише вибрати, але й встановити систему. Гарантуємо, що ви залишитесь на 100% задоволені нашою роботою.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також