Як вибрати в інтернет-аптеці пульсоксиметр

12
0

Поширення COVID-19 та зростання захворювань дихальних органів вносить зміни до повсякденного життя людей і сприяє появі нових звичок. Так почали частіше чути про вимірювання кисню в крові в побуті за допомогою універсального пристрою - пульсоксиметру.

Зручний прилад є у вільному доступі і кожна iнтернет-аптека пропонує широкий асортимент, варто тільки ознайомитися із його параметрами та підібрати найбільш пригідний.

Що таке пульсоксиметр

Людям, що потребують постійного контролю за своїм станом лікарі почали рекомендувати придбати пристрій для вимірювання сатурації - пульсоксиметр. Це невеликий датчик, схожий на прищіпку, що фіксується на палець і протягом 10-20 секунд виводить на екран результати рівня кисню в крові.

Зниження концентрації кисню може загрожувати життю людини. Тому дуже важливо в період важкого стану або лікування контролювати рівень сатурації (відсоток насичення крові оксигеном). Нормальним показником вважається 95-100%, менш ніж 90% вже називають низьким рівнем або гіпоксемією. Сатурація у 80% і нижче говорить про небезпеку, що може бути спричинена нестачею кисню: погіршення роботи мозку, легень аж до зупинки серця. В цьому випадку необхідне невідкладне медичне втручання.

Різновиди медичного пульсоксиметра

Не дивлячись на те, що для необізнаних людей цей пристрій став відомим відносно недавно, вимірювач сатурації використовують у медицині вже кілька десятиліть і з часом він все більше модернізується. Сьогодні бувають такі види:

  1. Стаціонарний. Найбільший в своєму роді, але й найточніший. Використовується виключно в медичних закладах під час операцій та інших важливих для життя процедур.
  2. Для новонароджених. Різновид стаціонарного приладу. Пристосований для контакту з тонкою шкірою немовляти на стопі, що дозволяє отримати точні результати, не завдаючи дискомфорту дитині.
  3. Поясний. Може використовуватися як в стаціонарі, так і вдома. Датчик фіксується на палець, дисплей кріпиться на поясі. Зручний для безперервного моніторингу сатурації під час приготування до операції чи для підбору оптимальної схеми лікування.
  4. Наручний. Цей пристрій більше нагадує фітнес браслет і має попит у спортсменів, альпіністів, літніх людей, що займаються підтримувальними вправами на свіжому повітрі.
  5. Пальчиковий. Найбільш розповсюджений у побуті пульсоксиметр. Зручний у використанні, існують моделі різних розмірів із різним степенем здавлювання (дорослим і дітям).

Для будь-яких потреб можна придбати пристрій в інтернет-аптеці «Apteka.com». Для цього насамперед потрібно визначитися зі способом використання, вимогам до портативності і наявності додаткових функцій.

По яких параметрах вибирати пульсоксиметр

Користуючись послугою інтернет-аптек, не зайвим буде ознайомитися із важливими параметрами цього пристрою. Отже, перед вибором варто звернути увагу на:

  • Швидкість вимірювання. Оптимальний термін 10-15 секунд, особливо це актуально при обстеженні дитини.
  • Степінь стискання. Цей параметр відрізняється у кожної моделі. Фіксатор повинен кріпитися на палець щільно, але не завдавати болісних відчуттів чи дискомфорту.
  • Якісний дисплей. Сатурація та інші дані, що виводяться на екран, має бути чітко видно. Для людей із поганим зором варто обирати збільшений вид зображення.
  • Граничні показники сатурації. Не всі прилади можуть виводити на екран сатурацію нижче 70%. Якщо ці значення важливі, варто обирати моделі, що демонструють рівень від 0% до 100%.
  • Наявність індикатора заряду батареї.
  • Функція автоматичного вимкнення.
  • Комплектація.

Перед купівлею індикатора потрібно ознайомитися з його описом і інструкцією до застосування. При потребі консультант інтернет-аптеки може надати необхідні поради й допомогти обрати оптимальну модель пульсоксиметра.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також