Як вибрати в turbovent промисловий осьовий вентилятор

17
0

На великих підприємствах використовуються спеціальні вентилятори, які забезпечують нормальний повітрообмін, поставляючи свіже повітря в приміщення, а й, у деяких випадках, очищають його від твердих частинок, як-от пісок, стружка.

У великих приміщеннях застосовуються, як правило, осьові вентилятори, вони мають всі необхідні характеристики для цього. Таким чином, створюються більш комфортні умови на промислових об'єктах.

Основні види

На великих підприємствах використовуються пристрої витяжної та припливної вентиляції. Щодо конструктивних особливостей, то промислові вентилятори можна розділити на:

  • Радіальні – мають спіралеподібний корпус. Створюють певний тиск та нагнітають повітря. Бувають правостороннього обертання та лівостороннього, залежить від пристрою.
  • Осьові – корпус циліндричної форми. Лопаті встановлюються під оптимальним кутом таким чином, щоб продуктивність пристрою була максимальною. Подібні вентилятори мають високий коефіцієнт корисної дії при відносно невеликих розмірах.
  • Канальні – призначені для встановлення у вентиляційних каналах. Корпус може бути круглої або квадратної форми із спеціальним кріпленням.

Також можна зустріти дахові системи. Вони встановлюються у покрівлі та витягують відпрацьоване повітря з приміщення.

На які параметри звертати увагу при виборі?

Насамперед, слід знати, яке повітря продукується в приміщенні. Якщо багато диму, то підійде спеціальний пристрій, який витягує продукти горіння з кімнати. У разі наявності твердих частинок потрібні вентилятори канального типу, щоб забезпечити очищення простору від такого забруднення. Також важливі такі критерії:

  • Потужність. Цей показник безпосередньо впливає на якість очищення повітря. Частота обертів робочого колеса має значення. Чим вона вища, тим швидше повітря очищається. На сайті магазину можна підібрати пристрої різної потужності. Вентилятори високопотужні доцільно використовувати лише у промислових приміщеннях.
  • Рівень шуму. Для великих пристроїв характерно видавати сильні звуки через конструктивні особливості. Існує спеціальне обладнання, що поглинає шум від таких агрегатів. Однак у промислових приміщеннях завжди стоїть фоновий шум не лише від вентиляторів.
  • Об'єм повітря і тиск. Перед покупкою промислового осьового вентилятора важливо звернути увагу, який максимальний тиск створює агрегат і які обсяги повітря здатний переміщати. Цей показник залежить також від кількості людей, які працюють у приміщенні. Розрахунок відбувається за спеціальною формулою. Якщо потрібно точно знати обсяг повітря на кожну людину, можна запитати у консультантів.

Для більших приміщень більше підходять осьові вентилятори. Вони обладнані мотором, який рухає колесо з лопатями. Ці пристрої дуже продуктивні, невеликі за розміром, але водночас мають високий показник шуму.

На turbovent.com.ua можна придбати оптимальний варіант промислового вентилятора. У разі труднощів, що виникають у процесі вибору, доцільно звернутися за допомогою до менеджерів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також