Як виправити кредитну історію

46
0

Чи доводилось вам або вашим знайомим чути відмову у видачі кредиту в банку? Можливо, ви затримали кілька платежів, коли сплачували розстрочку за холодильник, тож тепер банки не хочуть приймати вас до лав позичальників.

Як вплинути на рішення фінансових організацій та «переписати» власне кредитну історію, читайте далі в нашому матеріалі.

Чому банки звертають увагу на фінансову історію позичальника

Кредитна історія – інформація про те, наскільки своєчасно та в якому обсязі ви виплачували свої фінансові зобов'язання. До неї входять іпотека, купівля техніки на виплату, використання кредитки, навіть наявність дебетових рахунків у банках та «швидкі» кредити. Зручний каталог сайтів, де видають кредит онлайн на карту в Україні – FoxyCredit

Усі ці дані зберігаються на порталі Українського бюро кредитних історій www.ubki.ua. І щоразу, коли ви вирішите «позичити» гроші у банку, перше, на що зверне увагу менеджер – ваші попередні кредити. Адже банк має бути впевненим, що позичальник поверне кошти повністю та вчасно.

Від того, наскільки сумлінно ви раніше погашали позики і здійснювали платежі, вас будуть вважати кредитоспроможним або ні. Щоб не заплямувати репутацію сумлінного платника, потрібно виконувати усі фінансові зобов'язання вчасно, навіть якщо це платіж у розмірі 380 гривень за придбаний на розпродажі міксер.

Що робити, коли кредитна історія відсутня

Гірше поганого кредитного рейтингу може бути тільки його відсутність. Молоді часто відмовляють у видачі першого кредиту попри постійний заробіток та офіційне працевлаштування. Все тому, що банк не має документального підтвердження, як потенційний позичальник виконує грошові зобов'язання. Цей клієнт непередбачуваний. Йому зазвичай відмовляють у видачі грошей або дають мінімальну суму.

Як допоможе мікропозика

Як не дивно, мікропозика, або «гроші до зарплати», позитивно впливає на рейтинг позичальника. Якщо, звичайно, борг погасити вчасно. Тому недобросовісні платники й ті, хто жодного разу не отримували кредит, звертаються до МФО. Для цих організацій ваші минулі фінансові справи не мають значення.

Аби не переплачувати відсотки, рекомендуємо на спеціальному сайті вивчити різні МФО, що дають позику онлайн на карту – foxycredit.com. На ньому зібрані всі актуальні пропозиції. Можна оформити в інтернеті кілька мікропозик «для справи», своєчасно їх погасити й напрацювати (виправити) кредитну історію.

Як внести виправлення в базу позичальників

Трапляється, що людина звертається до банку, їй відмовляють через погану кредитну «репутацію», але вона з цим рішенням не згодна. Адже всі кредити погашено вчасно, навіть закрита валютна іпотека, не зважаючи на ріст курсу долара. Можливо, у базі даних помилка через технічний збій або людський фактор. Клієнтові потрібно повідомити про це бюро (УБКІ). Дані на сайті ubki.ua виправлять безкоштовно.

Але якщо несвоєчасно виплачені борги були, є два варіанти вирішення. Про перший ми вже розповіли у попередньому розділі – отримати кілька мікропозик.

Ще один спосіб – звернутися за послугою виправлення кредитної історії до фінансової компанії. Але алгоритм дій буде таким, як і оформлення мікрокредитів самостійно. Фірми просто допомагають взяти кілька кредитів та пильнують, аби ви погасили їх без запізнення. Але чи варто переплачувати за такі послуги?

Фахівці FoxyCredit відзначають, що за допомогою їхнього сайту оформити та погасити мікрокредит легко. Послужний список зі вчасно виплачених позик підвищить ваш рейтинг як добропорядного платника, що дуже важливо для отримання кредиту в банку на велику суму.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також