Як високопосадовці в Ужгороді сакури саджали (ФОТОРЕПОРТАЖ)

8
9

55 сакур на Слов'янській набережній в обласному центрі посадили швидко - менше, ніж за годину.

Голова Закарпатської облради Іван Балога приклався з лопатою до півдесятка деревцят, які саджав зі своїми колегами-депутатами, а подекуди "підправляв" роботу деяких товаришів по лопаті.

За словами Віктора Погорєлова, він вже переговорив з представниками ужгородської міської міліції, щоб вони звернули увагу на новозасаджену алею. Але спеціально охороняти її не вдасться.

"В Ужгороді є сотні тисяч дерев. Якщо ми на кожне дерево замовимо охоронця, то куди ми підемо? Я вважаю, що всі ми цивілізовані люди", - зазначив Іван Балога. 

 За його словами, сьогоднішнє засадження було символічним і асоціюється з тим, що комусь не подобалось бачити такі прекрасні дерева в місті Ужгород.

55 новонасаджених саджанців - це подарунок місту від Віктора Балоги. За словами  мера Погорєлова, кожна з них коштує понад 1200 гривень.

Майже 5 місяців тому тут було понищено 53 сакур. Хто стоїть за вчинком, який мер Погорєлов згодом назвав  прикладом «моральної потворності» – досі невідомо. Два місяці згодом міліція інформувала, що знайшла свідків, які ніби-то бачили зловмисників. І хоча за голову вандалів міський голова Віктор Погорєлов був ладен виділити з міського бюджету 15 тисяч гривен -  до сих пір немає жодного просування у розкритті справи.

Коментарі

ВГ
Василь ГАЛАС

Агонія режиму - наочна...

У
УА

Сколько сакур не сади, как в Японии все равно не будет:) Вырубанные леса надо восстанавливать, сколько вместо одной сакуры можно дубов насадить , елок и того что росло в наших лесах. А вот показуха она и есть показуха. Ленин тоже с бревном ходил... Пусть сажают деревья садовники, врачи лечат, учителя учат, тогда все хорошо будет когда каждый своим делом заниматься будет.

КЖ
Калинич Жанна

Коли сама власноруч молодь посадить ......ламати та нищити не буде!

ЖК
Жанна Калинич

Молодці що посадили!Хороший приклад для молоді!Робіть обласну программу!Хай молодь садить теж!

W
wind

Невже інших дерев не має?Сакури не є характерними для нашого краю, до нашого клімату. А японці саджають наші берези чи дуби? не вірю....

РН
рон не ганяй

Рон, а кто Иван Балога если глава?

У
УА

Что то очень много сакур насадили, к чему бы это ?

Р
рон

БалогаІІ не голова ОДА,,, поки що

ПО
Попович Олександр

>> сьогоднішнє засадження було символічним Це круто! Фрейд зітхає. :))

Читайте також