Як закарпатські нардепи голосували за оподаткування заробітчан

12
46

Під завісу четверга, 8 жовтня Верховна Рада ухвалила в першому читанні закону про зовнішню трудову міграцію №2330а.

Його ініціювали в уряді, зокрема мінсоцполітики. Депутати підтримали його 243 голосами. За нього майже у повному складі проголосували фракції «Солідарність», «Народний Фронт», «Самопоміч» та «Батьківщина», і частково також «Радикальна партія Ляшка».

Зауважимо, що цим законопроектом передбачено оподаткування українських заробітчан, і не тільки. Дізнатися про подробиці закону можна в публікації Закарпатських заробітчан змусять платити податки Україні - 243 нардепи проголосували "за"

Із закарпатських нардепів підтримали цей законопроект: Валерій Пацкан, Роберт Горват та Василь Брензович із президентської фракції «Солідарність», Валерій Лунченко із фракції «Народний фронт», Іван Крулько із фракції «Батьківщини».

Не підтримали оподаткування заробітчан – позафракційні Віктор Балога, Василь Петьовка, Іван та Павло Балоги, Юрій Чижмарь з фракції «Радикальна партія Ляшка», і навіть Михайло Ланьо з групи «Воля Народу» та Нестор Шуфрич з Опозиційного блоку.

Mukachevo.net

Коментарі

З
Заробітчанин

Будуть наші чини видіти великі і товсті податки від заробітчан. Чим Україна допоиогла заробітчанам? Що допомогли в легалізації чи допомогли з пошуком роботи?

ДР
До Руснака

Щось я нічого не розумію (((. Якщо я на заробітках, то ти дебіле за мою сім'ю платиш за світло, за комунальні послуги, вчиш мені дітину??? Думай сегіне що пишеш!!!

ДТ
думати треба було ще до майдана!

а тепер мовчіть і платіть.... пагано було в 2013? тепер дуже добре!?самі собі могилу вирили...

ДР
до розументошів!

Та чого де робиш там маєш жити!!! Най ся воровська (держава)туй дасть роботу,файну платню тай не будуть люди їхати у світ б***ть!!! Там тяжко роби,плати налоги там у світі тай щи туй валюту міняй,ушитко купуй з ПДВ а щи налоги плати????Кіть так боло би туй добре та люди би їхали у світ!! Та плювала високо на вас (держава)(ратуша)Они позиравуть себе што би ще украсти,тай із чого би ще налоги здерти от жебрака.А де ті гроші що люди платять мало ни за воздух, бютжетні гроші де????Яка європа аж смішно!!! Най менше крадуть ТВАРІ!!!!!

О
оля

багато можна писати, книги можна писати, про тяжке заробітчанське життя Сімї розпадаються, діти сироти при живих батьках, наші старі батьки помирають ми не можемо приїхати на похорони так як нарушили візовий режим.І теперішній укр. уряд хоче наші гроші? .

О
оля

я плачу податки там, де я заробляю гроші, тобто за кордоном. Частину грошей заганяю в Україну мої гроші є в обороті України. Я допомагаю укр. економікі.Чим українська держава помогла мені?. Нічим. За роки незалежної України наші бувші і теперішній президенти викопнули нас у задницю за кордон. Окрема тема про українські посольства і консулати за кордоном. Вони є на державній роботі, но ведуть себе нагло, одним словом-бидло.Дякую Ратушняку.С.М колись давно читала статтю в газеті де він говорив про заробітчан, приємно, що сімя Балогів не проголосувала.За 17 років, що я кордоном ці політики писали про заробітчан.

РД
Руснак до Закарпатця

Знаєш ут того што ты пувіш што маєш дві, пять освіт рузумнішым не станеш.Закон про подвійне оподаткування пудписаний лем із пару країнами.То там де ун діє проблем ніє.Бо держава підписан бере на себе обовязки про гарантії прав заробітчаню.Ті гроші што вы ними козыряете булше біды роблять.Бо в єден прекрасный момент появляєся велика грошова маса не зароблена в країні і валить курс.Цим прекрасно ся пользувуть спекулянты.Перед вашым масовым прихожом курс різко паде.Тв кажеш ош бы ядишав роботу.Я не хочу іти зайдув по світу.Мене не прикалує спати по обітовнях.Але тобі блага тут задарь робити ся не збиравуся.Ты коли сюда прийдеш то і ліфт робить і газ є і хліб пічеся і кіть ти поплохеє у болници тя уткачавуть.А то все податки.Я нич немаву проти,любитьтися то роби за границюв. Але заплати природньо податки то і требувати штось в удкогось годенісь.Насчет крадуть.То вертайся до нас.Рокашом дашто зробиме.А так нас мало.

ЗД
Закарпатець для йоушко

я розумію про шо говорите да всі заробітки ідуть лево у жебови а вать переказом, айбо суть у тому шо люди не ідуть по своїї волі за границю людям треба гроші, ті гроші шо Вони заробляють за границею, Вони не можуть заробити на Закарпатті а в них діти жони батьки старі откуда брати ті гроші???, вони свідомо ідуть працювати за границю знаючи шо вони не мають не стажу нічого в Україні і за границею також бо почти всі Закарпатці за границею працюють нелегально,я важаю виходом із цієї ситуації те шо держава має забезпечити людей роботою щоб вони не хотіли іти за грнаницю но то нам не світить ближніх 200 годів

ЗД
Закарпатець для Руснака

не ти дибіл я би мся хотів із тобов увідіти тай ти дибіли не вгадав я не гуцул я лемак кіть ти ісе шось говороть айбо ти натілко дибіл ош мені ся каже ош ти незнаш шо вто гуцул тай лимак??

ЗД
Закарпатець для Руснака

Перебачте Закарпатець для Руснака

ЗД
Закарпатець для Русина

Люди перебачте айбо сись русин мене убив, я типирь поняв кілько уйобків живе у нас у Закарпаті ісись русин то видав бот порошенка тай таких уйобків ги Пацкан та компанії а за Балогів щосте уповіл, нихочу убисте думали ош я бот, айбо може уни спиціально не прийшли голосувати бо ім мирсько даже било би там бити.

ЗД
Закарпатець для руснака

нащет податку то ти вать вобще не образований вать робишся таким,в Україні нема подвійного податку тобто ти якщо робиш в Україні то платиш податки в Україні, якщо робиш за границив то платиш там, ти і так в Закарпаття приносиш тай в Україну із за граници долари які ся пака крутять в Україні і Україна їх не купила на міжбанку а ти сам їх привіз до нас то тоже частине економікі любої держави, я ти се кажу як чоловік із вищов освітов, пишу по Закарпатськи бо так люблю можу ти написати і по Украінськи і по руські і по англійськи айбо я ЗАКАРПАТЕЦЬ та меніся сяк май любить писати (ісе на случай кіть будеш писати ош гукан якийсь написав котрий нич ся не розуміє), а ти кіть недовольний свойов роботов та роби польську та газую у чехи а не туй флинькай ош я кожен динь на роботу хожу та я за Вас плачу податки ти платиш ублюдкам київським тай я плачу бо офіційно роблю та у всьмо винні не заробітчани а порох із кроликом і ті шо до нього били

Р
Руснак

До закарпатця.Ты конченый гуцул,а не закарпатіць.Перший раз гастарбайтеры поклали на державу а на жаль країна за вас блудных діти з шорем пополам дбає. У твою копоню копаша кагалу то даже не влізать.Тубіся видіть ош то із неба паде. Аы просто кочовики,цігани.Нормальный чоловік у тых обітовнях вушливых і вонячих секунду бы не удержав. Йшли бы сьте вже хуть на Місяць,а не лем на сезон!

Й
йоушко

перечитав я коментарі та засмутився які ви всі зависливі та тупі!кожний цент зароблений за кордоном потім потрачений в Україні в тричі перевищує то що ви в Україні платите як налог.якщо людина яка працює за кордоном і не платить налоги в україні не рахуєся в стаж роботи ине дістане не копійки пенсїї и т.д.довго вам пояснювати до вас і так не доходить!

З
Закарпатець

Закарпатець для Руснака ти дибіл думаш ош наші ідуть у чохляндію бо там ім медом намасчено ти кончений виродок і останій уйобок закарпаття, у нас усьо Закарпаття годами на заробітки ходить бо держава на нас Х_Й поклала та типирь іще за йсе хоче гроші брати, ісе я ти обясню за ісись закон тебе мауть і у хвіст і у гриву а ти завто щи гроші платиш

А
арчи

Блюк не голосував, бо його бандіти свої податки нараз від заробітчан забиравуть

Р
Руснак

До Я.Нико никого не топіть.Не завіджу я заробітчанам.Айбо перебач я каждий динь іду на роботу.З мене стягувуть податки.А ти робиш на чехах і хер забив на всіх нас.Прийдеш на коляды думу то хочеш ош бы і світло было і хліб і діти здорові і вчині...Та сесе з неба не паде. А кіть ти ся не люблять депутат ы,власть...Та прийди думу та поможи нам класти ї на місто.Вы ся змотали бо туй видіте ли тяжко.Чому я маву на Явас робити задарь.Не годна держава существовати без податку.

ДЯ
до я

нико нехоче топити брата у ложці води но тоже не чесно я плачу за твоїх родічів які на Україні а ти розумак недаеш гроші бо украдуть податок,пенсійний неплатиш бо недожиеш до пенсіі,сама критика а копіку дати нікому.

Я
я

а ти руснаку вижу коравий , утопивбись свого у ложці води.І зависти у тя повні вочі. Таким як ти ХОРОШО, коли другим плохо. І утсосовбись тим нардепам, шо народ наш топлять. Хоч нардепи тебе найоб... не на такі гроші гі сись налог принесе у бюджет. Вот із-за таких гі ти хреново і жиєме

Р
Руснак

Молодці нардепи хто голосував і продвигає цей закон.Давно пора.Шо там лясы точити.Хочете робити на росію,чеху...то робіть.Дуже заробітчани великі "розумаки" .Вни там будуть півечко жерти а ми на них робити.Із їхнії лишиных діти люди робити,електрику генеровати,лічити... Хто де платить податки там і живіть.

Я
яяя

дебіли .ко такий сторонник сього закону та най двойний податок платить. ідіот

П
ПРАВДА

кажуть шо роботи нее в украіні ,землі море яка пустуе кіть мозгів нее робіть як наші діди баби 100 років назат! НЕ! КАНЕШНО ЛІПШЕ ДІДА В ІТАЛІЇ ПОДМИТИ РАС НА ДЕНЬ ЗРОБИТИ ЙОМУ ХАВЧИК БЛЕНДЕРОМ ТА Й САНТУ БАРБАРУ СУТКУ В КРІСЛІ ПОЗИРАТИ!І МАСИМУМ ЖУРИТИСЯ ЩОБ СВІТЛО НЕ ЗАГАСЛО БО ЩЕ СЕРІЯ НЕКІНЧИЛАСЯ.

ДЗ
до зарубітчанки

плати податки бо яшо всі такі будуть розумні та небуде гроши в державі буде йти дітвак темнов улицьов,ямистов.упаде нікуму буде забрати його бо скорої небуде , а кіть украдуть уд нього телефон з італії нікуму го буде глядати бо міліції тоже зарплату треба,а май хуже кіть хижа начне горіти та шо на неї заробляш за границьов всьо життя ко загасить її ?????да у нас не всьо ідеально в державі

ДЗ
до зарубічанки

там податки платиш а у 60 років і так до нас на біржу прибіжиш. не тим гроші заробляш шо треба!докіть не маеш 60р. та пользуйся моментом.а платити легко заставлять максимум перебуваня закордоном 3 місяці при виїзді платити і гонась дале йти.кіть хоч доказати шо йдеш одихати показуеш офіційно проплачений готель 4 зірки мінімум на 3 місяці і 2000 евро на рахунку у банку на розходи то значить шо йдеш отдихати.якшо ніт мідвідя маеш.сидиш дома коплеш крумплі)

ДЗ
До заробітчанки

По перше,у нас в Україні нарід вихований.Це не культурно обзиватись.По друге,де платите податки там і живіть.Там і вимагайте державного захисту.Питань до Вас не має ніхто.Але хочете жити у нас,отримати від держави преференції,вибачте платіть податки.Ми українці не зобовязані на Вас працювати. Це європейські цінності!

Г
Гастер

Херня то всьо.20$ податка iз 1000$,коли в Украинi 20$ iз 100$.Темболье унас бiльшiсть заробiтчан нелегально роблять без договорiв, i контрактiв.Нiчого такого печального нема.Цей уряд iтак зробив заробiтчанам подарок. До майдана iз 1000$ мали 8200грн.А щас iз 1000$ мають 23000грн-400грн податка.

З
Заробiтчанка

Чуеш , ти сомаре, а я i плачу податки там де роблю . Ясно i не плачу i не чекаву подачки , сама заробляю своiми руками. Дуже ми iнтересно як ня заставлять платити. I не твоё собачое дiло ци треба ми марципани чи нет

ДЗ
до зарубічанки

слухай не плач шо чашко закордоном 12 годен робиш!там мош заробити за 3 місяці шо у нас за рік .пороби мало та спочивай 9 місяців з дітьми живи ЗА ГРОШІ як усі Українці...НІТ ТОБІ МАРЦИПАНИ ТРЕБА зато і херачиш по12-14 год.ЗАПОМНИ ЧИМ БІЛЬШІ ДОХОДИ ТИМ БІЛЬШІ РОСХОДИ.ПЛАТИ ПОДАТКИ!

ДЗ
Дурный заробутчанин

Заробітчани то люди без совісти,які не мавуть чувства любви до батьківщины.В любый тяжкий час вни продадуть,лишать у біді.Заробітчани то гагрена нашої держави. А ваші гроші гастарбайтеры, што сьте дустали за проводку каналізації мене абсолютно не колышуть.Но мене бісить коли аы паскуды нич не зробили для Україны,а хочете ош бы мы на вас робили.Ага имитеся.

ЗД
Заробiтчанка до 111

А ти не чекай субсидию , не позирай яка хижа у сусiда нова з ондулином , а зберися красно з жонов уедно тай пиздуй на зароботки .....Зароби йди попробуй як легко найти роботу , робити по 12 годин , переживати , угождати . так ги робить тот ко хоче шось для своiх дiтей мiняти. Люди дiтей роками не видять аби дашо заробити бо усiв державi лим на мотуз з милом мош заробити . Щи дашо будеш тут триндiти за налоги. Сидять та лим розсуждавуть йой сись так газдуе ...,ко кого держить иди попробуй який добрий хлiб заробiтчанський

Я
Я

запалити дастор і буде йому податок за бурость

П
Пацканові

Валєрка, пів Золотарьова на заробітках, як людям в очі позирати меш? Виродок ти послідній, неможна так владі жопу лизати і кумом тя кликати небуду. Тим що переплатилися вдома податки: ви на минутку представте собі що люди з заробітків гроші непринесуть, так за який хрен будуть товари в Дасторі і не тільки куповати, за що Роберт податки платити ме? До речі, заробітчани квартири надурняка неотримували, своїма руками хижі строїли.

М
мукачівка

Ті шо дуже рахують гроші заробітчан і жаба іх давить можуть теж підти на заробітки і заробляти ,а то дуже легко сидіти у кругу сім"ї,гладити жону ,нич не робити або таксовати - шо означає нич не робити і не платити податки і жалуватися шо мало заробляють а хто за кордоном мучиться може полуголодний сидить шоб в сім"ю принести шось а не чекати на нашу кончену Украіну то треба го добити.А Порох не обіцяв повернути заробітчан додому- чи то він мав на увазі в такий спосіб зробити шоб самі втікли .Відколи ці гавнюки прийшли до влади лем оподаткуємо це і те .Я тоже можу так керувати .

R
rem

Не можна допускати подвійного оподаткування. Хто із заробітчан підтверджує первинним документом про сплату податків за кордоном - таких не трогати. Але треба розібратись і із вітчизняним тіньовим бізнесом - там тіньові обороти на рівні ще одного річного ВВП.

7
7

у нас у державі як получається: товаровиробник платить податок за продукцію, яку виробляє, за робочу силу, яка працює над виробництвом цієї ж продукції, та й ще кінцевий споживач, тобто той, хто купує цю продукцію, ще платя 20% ПДВ. І що виходить, що за один товар податок сплачується два, якщо не більше разів. А ми всі чомусь мовчимо. І ця вся сволота, яка сидить на верхушці і дальше нас буде доїти, вішаючи лапшу різну на вуха...

Я
я

Слухай 111, подніми сраку свою та і ти іди заробляй на нову хижу кіть руки маєш оттуда откуда треба, ко тобі не дає йти на зароботки і зарабляьти, ци ти думаш ош там гроші самі у жеб лізуть...мозги уключи перед тим як таку х...ню пишеш...

З
заробітчанин

а ви бл...ь попробуйте 12-14 год безвихідних пахати, ригати за кордоном, бл...ь поїште того заробітчанського хліба, по піврока сімю і детей не вижу, бога вам того!жи. і сплю не як ви у теплих постілях, а так як заробітчанин, на всьомк економлю оби діточкам більше було, всьо купую дома для житла, дітей у школу всо купую, то тоже податки плачу, за комунальні плачу, старість своїм старикам утримую, всьо на мені тягар.Бога вам того, та ви собі на шию мотуз завадьте скорше, як вам заплачу.

Д1
до 111

жаба бля задушила? сука!!верховинская идеология.....хижа ..тачка....най удуть нахуй , таки як ти жабозавистники!!!! а хлопци на чужбине ПАШУТ!!!!!за то ти хижи и тачки!!!! и еще рискуют жизнью и здоровьем!!

1
111

Правильно! Я працю , плачу податки - мені субсидія не положена, Заробічанин податки не платить - зато його сімЇ субсиді положена. А на виход у на ще будуть і мінімальні одинакові пенсії, лиш у заробітчанина хижа нова а у мене на українську зарплату - нич, Та най платять дашто і вони.

З
Закарпатець(В)

Туй бідолахи роблять за 50US,а за 100 дол.ще треба найти роботу...А ти іди за кордон і зароби 1000 дол.Там тобі почистять кармани так ,што принесеш 0,ххх,,,дол...

Д"
до "Повага тим,хто "за""

люди платять податки там де працюють. Мало того шо вони сюди везуть валюту (цим піднімаючи економіку немало), купуючи товари тут в Україні вони сплачують податок ПДВ 20%.

В
Василь

Ко буде платити? Нико

КК
Кхе кхе

I хто буде цю херню виконувати? Ну i придурки в радi...

ПТ
Повага тим,хто "за"

Чому такий галас піднявся навколо зовсім вірного рішення? Скажіть, у тіх заробітчан, які працюють за кордоном, діти не ходять до садочків та шкіл? Не користуються їх діти та жінки вуличним освітленням, тротуарами, шляхами, послугами державних служб, міліції, і т.і.? Все це і й ще багато чого фінансується з бюджету. Так чому я - внутрішньоукраїнський заробітчанин - повинен поповнювати бюджети і сплачувати податки, а ті, хто в рази більше мене заробляють за кордоном - ні. Отже, рішення вірне, і ті, хто його підтримав, заслуговують на подяку. Туй бідолахи працюють за 100$, і платять податки, а ті заробляють 1000, користуються так само бюджетними видатками, і шумялть, що їх примушують платити мінімальні податки. Треба ж совість мати.

Ч
Чистильщик

Напишіть правду , що ні Івана Балоги , ні Павла Балоги ,ні Петьовки не було на засіданні. Редакція - доста брехати людям.

З
Закарпатець

Пацкан, Горват, Брензович,Лунченко та Крулько- не закарпатцi. То-конченi тварi!

Читайте також