Як Закарпаття зустрічало Благодатний вогонь (ВІДЕО)

6
0

У ніч з суботи на неділю, 23-24 квітня, очільник Закарпаття Олександр Ледида, його заступники Іван Качур та Антон Громовий, голова облради Іван Балога, головний правоохоронець краю Віктор Русин, начальник ГУ МНС України в Закарпатській області Мирослав Щербей взяли участь у передачі Благодатного вогню та Всеношних літургіях храмів краю.

За кілька годин після сходження Благодатного вогню у Храмі гробу Господнього одне з найбільших див християнського світу побачили й закарпатці. Благодатний вогонь з Єрусалиму привіз особисто міністр з надзвичайних ситуацій Віктор Балога. Церемонія передачі відбулась увечері на території Ужгородського замку – запалити свою свічку від святого вогню змогли жителі всіх куточків Закарпаття. Та найперше, чудесне полум’я до найбільших храмів області понесли духівники краю – представники всіх релігійних конфесій.

Опісля урочистої події керівники краю взяли учать у Всеношній літургії в Ужгородському греко-католицькому Хрестовоздвиженському кафедральному соборі. Разом з тисячами християн Закарпаття вони запалили свічки та помолилися.

Також посадовці приєдналися до православних вірників області – відвідали Всеношну літургію у Кафедральному соборі на честь ікони Почаївської Божої Матері, що в Мукачеві.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також