Як закарпатці зможуть перетинати кордон з ЄС у разі введення безвізового режиму (ІНФОГРАФІКА)

11
9

Щоразу при виїзді за кордон з собою потрібно буде мати певний набір документів.

Мова йде про біометричний закордонний паспорт, зворотній квиток, певну суму коштів при собі або на банківській карті, підтвердження мети поїздки (запрошення), підтвердження наявності місця проживання та медичне страхування.

Фактично, всі ці документи потрібно зараз подавати до консульств при виготовленні візи. Однак, після затвердження безвізового режиму, цей набір потрібно буде мати при кожній поїздці з собою і щоразу на кордоні доводити мету подорожі.

Нагадаємо, днями Єврокомісія офіційно запропонувала скасувати візи для України. Експерти прогнозують, що вже в липні українці зможуть їздити в Європу без віз.

Коментарі

П
Простак

А закарпатцям це "фіолетово" - маючи "упрощонку" або угорський закордонний паспорт.

Z
Zewo

Краще вже по вiзам чи без вiз. Вiза це була гарантiя що ви перетнете кордон, а без вiзи такої гарантiї нема. Ви доїдете до кордону а вас не пустять, а причини завжди найдуться. Хоча би обiдня перерва на не визначений срок.

Д
Дюріко

Всі ці речі найчастіше питають при першому перетині кордону, навіть якщо у вас є віза, і ви це все подавали в консульство. Як говориться, штамп із візою не є гарантією в'їзду, остаточне рішення завжди лишається за прикордонником, він може питати все, що захоче, звісно, в межах повноважень. Щоб когось завернули на кордоні, таке буває нечасто, в основному через сумніви щодо заявленої мети поїздки, наприклад, людина КУПУЄ бізнес чи культурну візу, а їде звичайним туристом: на кордоні можуть спитати, шо за бізнес, яка фірма, який культурний захід, хто організовує, запрошує. При безвізовому режимі буде легше, але все одно вам мають як мінімум повірити, шо ви повернетеся, а не плануєте лишитися нелегалом.

М
мукачівець

Який ще зворотній квиток??? А якщо людина їде на машині?

Я
я

а якшо людина візьме гроші і поіде за кордон а уже там вибере готель шо йому подобається то шо не може поіхати бо не забронював готель.Це ми шо тюремщики чи шо.Да ідіть ви зі своім безвізовим режимом скоро ся доіграєте .

7
77

Заплатиме за газ та світло та на здачу підемо таритися у теско

П
Пішта

Закарпатці як усе на піядесяти кілометровці хоть до Португалії. А ви туй усяку дурницю пишете.

П
Петя

Фу, дурят народ з цим безвіз режимом. Коли дійде до людей, зо українців не хочуть у Европі бачити. І докіть буде проводитися ато, і докіть можна вільно придбати оружіє. Ніякі границі откриті не будуть

М
Мартин

Яке нафіг запрошення? З чого ви це взяли ?.....Підьвердження проживання (родичі чи готель) і є фактичним запрошенням

Читайте також