Як зберегти техніку під час відключень світла – поради від ДСНС Закарпаття

25
7

Закарпатців закликають не вмикати усі електроприлади відразу після поновлення подачі світла в оселю. Адже такии? потужнии? стрибок напруги може призвести до перевантаження мережі.

Декілька корисних порад як зберегти техніку під час відключень світла:

Відключити від мережі всі енерговитратні прилади (бойлер, духову шафу, електрообігрівач, пральну машину, чайник, електроплиту).

Перевірити, чи вимкнені вимикачі світла в кімнатах.

Відключити світло через щиток, якщо йдете з дому.

Вмикати електроприлади лише через пів години після подачі струму.

Підключати енергоємні прилади поетапно.

Якщо ви користуєтеся електродвигунами або помповими станціями - не рекомендується вмикати їх у перші 20-30 хвилин після ввімкнення світла, адже ці прилади чинять дуже велике навантаження на систему і можуть викликати перенапругу.

Якщо у ваших електроприладів є функція таймера - скористайтеся нею та запрограмуйте включення приладів з 00:00 ночі до 06:00 ранку.

Власників офісних будівель, ресторанів, магазинів, торговельних центрів просять утриматися від використання зовнішнього освітлення. Воно чинить високе навантаження на мережу і може стати причиною аварії на підстанції.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Л
Леся

Но і як, дають світло на 1.5-2 години і шо робити? А на 4--5-6 виключають. Се піпец. Люди научилися за 2 години робити то шо робили за пів дня

П
Пиня

За ті 2 години поки є електрика полюбому вмикають всі прилади би встигнути до відключення хоть відразу хоть через 30хв

Г
гуцул

закрийте назад в дурку , того хто це писав.

Т
Тетяна

Дают світло на 2 год, мінус 30 хв., це півтори години через п'ять. Точно писав ідіот.

ПП
Павло правий

Вмикати електроприлади лише через пів години після подачі струму - звичайно, коли усі електрони вже нарешті доберуться. І якщо усі енергоємні споживачі вмикатимуть через 30 хв - то "сплеску" навантаження не буде, бо то через 30 хв

П
Павел

Складується враження що це писав ідіот !

Т
Троцкій

От через такі безграмотні поради напруга у мережі деколи після включення 260 вольт. Тому що навантаження нема. І ще. Скільки кіловатів споживають ті нещасні реклами і фасадне світло? Воно давно вже світлодіодне...

Читайте також