Як зберегти виноробну галузь Закарпаття

3
0

радилися підприємці

Відомо, що найбільш криміналізованою і "тіньовою" є сфера виробництва та обігу алкогольних напоїв. Торік лише у Закарпатській області податковими міліціонерами було виявлено 38 злочинів, припинено діяльність 12 підпільних цехів по виготовленню фальсифікованих горілки та коньяку. Із незаконного обігу вилучено спирту та алкогольних напоїв на суму понад 350 тис. грн.

Такі факти навела голова ДПА у Закарпатській області Тетяна Шаповалова, відкриваючи у вівторок зустріч з керівниками підприємств та підприємцями, які здійснюють виробництво та оптову реалізацію алкогольної продукції.

На думку учасників зустрічі, внесені зміни аж ніяк не сприятимуть розвитку виноградарства на Закарпатті, оскільки зменшують можливість історичних виробників закарпатських вин випускати готову продукцію. Адже для її реалізації необхідно придбавати ліцензію на оптову торгівлю, вартість якої непосильна для більшості підприємств виноградарства - 500 тис. грн.

Підвищення вартості ліцензії на оптову торгівлю алкогольними напоями призведе до монополізації ринку цих товарів, зменшення кількості операторів на ньому. Отож варто внести пропозиції щодо встановлення вартості ліцензії залежно від обсягу продажу.

Зауваження і пропозиції проаналізують і надішлють до центральних органів виконавчої влади.

"Фест"—ДПА в Закарпатській області.

"Закарпаття online"

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також