"Яка різниця де жити - в Ужгороді, Кошице чи Маямі?" - член ЦВК, який виїхав до війни і не повернувся

8
4

Саме такими словами відреагував на питання журналістів член Центральної виборчої комісії Юрій Буглак виїхав з України за 12 днів до повномасштабного вторгнення і з того часу не повертався. Цікаво й те, що він досі зберігає свою посаду.

Як з'ясували журналісти проєкту Радіо Свобода "Схеми", Буглак живе з родиною в американському штаті Флорида поблизу Маямі. Протягом усього 2022 року Буглак отримував зарплату та інші виплати – сумарно йому нарахували півтора мільйона гривень, в тому числі матеріальну допомогу з держбюджету.

Сам Буглак у коментарі "Схемам" заявив, що має "особисті обставини", і на його думку він не порушував українських законів, бо виїхав до вторгнення, а з його початком ЦВК перейшла на дистанційну роботу.

На рішення залишитися за кордоном не вплинув і заклик президента Володимира Зеленського. 14 лютого 2022 року глава держави звернувся до "всіх представників держави", закликавши повернутися впродовж 24 годин до України.

Юрій Буглак – член Центральної виборчої комісії (ЦВК) із 2019 року, колишній головний юридичний радник кондитерської корпорації "Roshen", ексдепутат Верховної Ради від партії "Блок Петра Порошенка".

"Я працював, працюю, і буду працювати на свою державу. Ніяких порушень із мого боку, з боку моїй організації не відбувалося. Все, що було, все було на законних підставах. І виїзд, і робота, і знаходження десь там, де ви мене шукаєте", – заявив член ЦВК журналістам.

Буглак відмовився відповісти де саме він перебуває зараз, але як з’ясували "Схеми", родина посадовця живе у передмісті Маямі, у штаті Флорида (США).

"Я не олігарх, і не депутат. Тим паче, що в організації, де я працюю, є взагалі унікальна особливість, – вона одна з перших у країні ухвалила рішення, що може працювати в онлайн-режимі. Скажіть, хіба є різниця перебувати, наприклад, в місті Ужгород або в місті Івано-Франківськ, або в місті Вінниця, чи в якомусь закордонному місті, працювати і отримати зарплату? В чому різниця? В місті Кошице і місті Ужгород. В чому різниця для державного посадовця, якщо він має право працювати дистанційно", зазначив Буглак.

Голова ЦВК Олег Діденко у коментарі "Схемам" сказав, що з юридичної точки зору у нього не було підстав внести подання на звільнення Буглака з посади.

Моральний бік питання прокоментував так: "З морального боку тут може бути багато питань. Але мені не правильно коментувати дії колег, я такий самий член ЦВК, як і інші. Коли мене головою обирають я маю певні додаткові адміністративні та організаційні функції, але вони не є безпосередньо моїми підлеглими в прямому сенсі цього слова. Я їх не приймаю на роботу і не звільняю".


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Г
Градець-Кралове

Це ще раз підкреслює, що владу й тих, хто біля влади (корита) все задовільняє і дійсно, холопи, "Какая разніца?!". Мені от цікаво, чим вони таким займаються тепер, у військовий час, у нас що, будуть вибори найближчим часом? Хіба, що будемо вибирати, кого вішати, кого палити, а кого стріляти. Бо це вже просто дістало до неможливості

Л
Лоці

А інтересно, ош ко тото навчив їх казати - а какая разніца?

РЄ
Різниця є

Оскільки чувак гріє сідницю у Флориді і не поспішає перевезти жопу в Ужгород чи Кошицю, різниця все ж таки мабуть існує)

ВВ
владика владік

в Ужгороді і Кошіце повно цигану разниці ниє,а от Маямі вже мало є

Читайте також