Якби вибори мера Києва відбулися в цю неділю, то перемогу здобув би Кличко (ФОТОСХЕМА)

12
0

Спеціалісти кажуть, що очікувана середня помилка вибірки складає +-2,2%.

33,1% киян проголосували би за лідера партії "Удар" Віталія Кличка у разі його участі у виборах мера Києва.

Про це свідчать результати опитування компанії Research&Branding Group, пише Українська правда. 

Лідером симпатій киян є Кличко - 18% опитаних самостійно без підказки саме його назвали тим, кого хотіли б бачити мером, тоді як Олександра Попова назвали 10% респондентів і ще 5% назвали Петра Порошенка.

Якби вибори проходили в найближчу неділю, то трійка лідерів виглядала б наступним чином: 33,1% - за Кличка (максимум виборці до 30 років - 54,4%, мінімум - старше 55 років - 15,9%); 16,2 % - за Попова (максимум виборці старше 55 років - 26,6%, мінімум 30-39 років - 10,3%); 11,1% - за Порошенка (максимум виборці старше 50 років - 14,4%).

У разі якщо Кличко не братиме участь у виборах мера столиці, розстановка основних кандидатів змінюється - лідерами електоральних симпатій з однаковим результатом у 18,2% стають Порошенко і Попов, замикає трійку лідерів Микола Катеринчук (11,2%).

Одним з важливих критеріїв того, яким повинен бути міський голова, для половини киян є його незалежність (відсутність прив'язки як до влади, так і до опозиції).

Половина жителів столиці (51%) вважають, що мер Києва має бути ні провладним, ні опозиційним, а незалежним. Опозиційного мера в столиці хотіли б бачити 8% киян, а провладного - 5% жителів столиці.

Опитування проводилося з 25 червня по 5 липня 2013 року. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення Києва за статтю та віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 1200 чоловік.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також