Які бувають підшипники

35
0

Підшипники - це частина механізму, яка необхідна для приведення в рух іншого елемента.

Підшипники кочення

Без підшипника сили, що діють на обертовий елемент, надали б на нього дуже негативний вплив, в результаті чого він швидко вийшов би з ладу. Одним з найбільш широко використовуваних типів підшипників в промисловості є підшипники кочення. Така деталь складається з двох кілець з тілами кочення між ними, і їх роль полягає в тому, щоб приводити в рух обидва кільця.

Поняття «підшипник кочення» насправді є одним з найбільш загальних - це термін для позначення цілої групи механізмів, які діляться на різні підгрупи в залежності від їх конструкції. Отже, серед підшипників кочення можна виділити;

  • кулькові;
  • циліндричні;
  • конічні роликові;
  • голчасті;
  • тороїдальні.

Завдяки своїй конструкції, підшипники кочення мають дуже широкий спектр застосування і часто використовуються в машинобудуванні та сільському господарстві. Великий вибір підшипників можна знайти в інтернет-магазині «ВПК-Підшипник».

Кулькові підшипники

Кулькові підшипники - одна з їх різновидів. Як випливає з назви, вони містять спеціальні кульки, які і є тілами кочення. Протягом багатьох років їх виготовляли з металу, що забезпечувало більшу універсальність використання, а також високу довговічність. В даний час кулькові підшипники широко використовують в різних галузях машинобудування, а також при виробництві різних типів пристроїв. Їх великою перевагою, крім довговічності, є також надзвичайно проста збірка.

Тут варто згадати справжню революцію, яка відбувається в світі підшипників, яка була викликана кульковими елементами з полімерів. Це сталося в 2008 році, коли німецька компанія igus GMBH вивела на ринок такі комплектуючі.

Хоча у випадках, коли потрібна висока вантажопідйомність і високі швидкості обертання, металеві підшипники будуть хорошим рішенням, але вони функціонують набагато гірше в середовищі з підвищеною кількістю хімічних речовин. Варто пам'ятати, що металеві підшипники оснащені системами змащення, які в таких умовах просто промиваються. До того ж сам метал в несприятливих умовах дуже швидко піддається корозії.

На відміну від металевих підшипників їх полімерні аналоги забезпечують відмінну корозійну стійкість і не вимагають мастила. Крім того, вони набагато легше і не намагнічені. Звичайно, полімери не завжди будуть найкращим вибором. Наприклад, якщо механізм відчуває значні навантаження або потрібна велика точність, то вироби з полімерів можуть і не виправдати покладених на них надій, і тоді використовуються металеві підшипники.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також