Які товари онлайн-магазинів користуються найбільшим попитом: що і чому українці купують восени 2022 року

28
0

З початком повномасштабної війни споживчі переваги та пріоритети українців суттєво змінилися, що вплинуло відповідним чином на онлайн-торгівлю.

Осінь 2022 року принесла в Україну не лише гарні новини, але і важкі випробування. Через обстріли об’єктів критичної інфраструктури, руйнацію громадянських споруд та житлових будинків експерти кажуть, що майбутня зима буде найважчою за всю історію незалежної держави. Ситуація з електроенергією, водо- та теплопостачанням погіршується — і жителям країни сьогодні потрібно дбати про власні безпеку та комфорт.

Чому українці купують восени здебільшого онлайн

Найбільш популярними товарами восени залишаються різноманітні джерела енергії – від кишенькових батарейок до електростанцій. Обираючи магазини, покупці надають перевагу онлайн-ритейлерам з великим асортиментом, розумними цінами, акціями та знижками, можливістю зекономити не лише гроші, але і час.

Купувати в інтернеті легко та вигідно. Витратити час доведеться лише на реєстрацію на сайті магазину, але весь процес заповнення анкети можна завершити максимум за 10 хвилин. Онлайн-ресурси постійно вдосконалюють сервіс, надаючи клієнтам максимум можливостей. Так, за посиланням видно, що на Яндекс Маркет зареєструватися https://market-promocode.ru/registracziya-na-yandex-market.html можна за номером телефону, через додаток, електронну скриньку, акаунт в соцмережі або навіть QR-код. Багато магазинів дозволяють здійснити покупку в один клік, вказавши мінімум даних.

Важлива перевага купівлі товарів онлайн – це зручність вибору, особливо коли йдеться про категорії, що погано представлені в офлайн та багато коштують. Щоб знайти найвигіднішу пропозицію, можна об’їздити весь Київ і вивчити асортимент магазинів, записати ціни та параметри, порівняти їх вдома, вибрати, а наступного дня вже не знайти того, що треба.

В онлайн за кілька хвилин можна передивитися пропозиції десятків сайтів, легко порівняти товари, знайти найвигіднішу ціну. А для замовлення достатньо здійснити на тому же Яндекс Маркет вхід https://market-promocode.ru/lichnyy-kabinet-yandex-market.html і скористатися даними, що «підтягнуться», аби швидко оформити замовлення.

Серйозним плюсом онлайн-покупок є можливість користуватися акційними пропозиціями (промокодами, знижками), замовляти товари під час розпродажів тощо.

Товари, які українці купують найбільше восени 2022 року

  1. Пауербанки – об’єми продажів за вересень-листопад зросли в 10 разів порівняно з аналогічним періодом 2021 року. Раніше купували батареї до 10000 mAh в якості резерву, а сьогодні найбільш популярними є моделі ємністю від 20000 mAh.
  2. Генератори – продажі збільшилися в 7-8 разів в порівнянні з 2021 роком і продовжують зростати. Середній чек також зріс на 75% через купівлю більш потужних моделей. Найбільш популярні агрегати на 2.5-2.8 кВт. Багато запитів є на двопаливні генератори (бензинові та дизельні) від 5.5 кВт.
  3. Зарядні станції – раніше попитом не користувалися, але восени 2022 року покупці все більше цікавляться різноманітними портативними пристроями на сонячних батареях. Вони дозволяють заряджати різноманітні гаджети, пристрої, техніку. Порівняно з літом продажі збільшились в 4 рази.
  4. Девайси для віддаленої роботи та навчання – продажі планшетів та ноутбуків залишились на тому ж рівні порівняно з 2022 роком, але значно зросли з літа. Також купують wi-fi-роутери, різноманітні адаптери тощо.

Експерти прогнозують, що зимою знизиться попит на пауербанки та зарядні пристрої, але генератори українці продовжать купувати активно. Адже бізнес надалі планує працювати, і в умовах перебоїв з постачанням електроенергії потреба в потужних джерелах живлення ставатиме все більш актуальною.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також