Якісні дитячі меблі: нюанси планування кімнати

11
0

Власна кімната у дитини – це зараз не розкіш, а життєва необхідність. Адже саме в своєму житловому просторі маленька людина починає дорослішати.

Як стверджують психологи, до трьох років малюк повинен знаходитися в постійному безпосередньому контакті з матір'ю і спати біля неї, а починаючи з 4-річного віку важливо поступово привчати його до проведення часу, сну в окремій кімнаті.

Часто під час облаштування окремого дитячого простору у батьків виникає багато труднощів. Які меблі поставити, які поклеїти шпалери, щоб улюбленому чаду було зручно, комфортно і приємно знаходитися в дитячій. Де купити безпечні, якісні, екологічні меблеві конструкції, що повністю відповідають віку дитини? Ці «ходіння по мукам» переживає практично кожен із батьків. Тому професійні дизайнери-проектувальники вже давно прониклися вашими бажаннями і пропонують зручний сучасний спосіб вирішення проблеми – меблі на замовлення у компанії, яка готова надати вам оригінальний проект з урахуванням побажань дорослих і дітей.

Фірми, які займаються виготовленням дитячих меблів, просто не можуть працювати без особливого натхнення, творчості. Адже створювати доводитися справжні шедеври. Але нехай то пастельно-рожеві тони меблів для дівчинки дошкільного віку, або ж класична конструкція для хлопчика-школяра – ці моделі завжди підкреслюють індивідуальність дитини, створюють умови для її самовираження.

Рекомендації з планування

На етапі дорослішання не настільки важливо, дорогий чи дешевий гарнітур встановлено в дитячій. Головними критеріями вибору мають бути відповідність віку, потребам і захопленням, загальним тенденціям інтер'єру. Важливо, щоб меблеві конструкції були надійними та зносостійкими.

Бажано, щоб кімната була розділена на кілька зон – для сну, ігор і навчання. Визначальним у виборі фурнітури для спального місця є естетичне оформлення. Дитяче ліжко незвичайної форми більше сподобатися малюкові, ніж стандартний варіант. Креативна зручна конструкція з натурального матеріалу (сосна, вільха, ясен, бук) з ортопедичним матрацом буде запорукою приємного здорового сну. Якщо це двоповерхове ліжко для двох хлопчиків, воно має бути оснащене надійними захисними бортиками, а диванчик повинен бути обшитий міцною екологічно чистою тканиною; механізм трансформації диванчика ? простим і легким у використанні.

Позитивно впливають на емоційний стан дитини, покращують настрій, пробуджують інтерес до гри м'які теплі підлогові покриття в ігровій зоні. Кошик, скринька для іграшок привчать дітей до порядку. Не варто забувати, що в дитячу кімнату має потрапляти достатня кількість денного світла, а ввечері гарне штучне освітлення зумовить спокій та затишок.

Місце для навчання повинне включати:

  • Практичний багатофункціональний стіл з шафами. Він може бути цілісним кутовим або бічнім. Часто саме комп'ютерний стіл задовольняє багато важливих запитів школяра.
  • Під столом варто розмістити підставку для ніг. Вона забезпечить правильне положення хребта.
  • Стілець з підлокітниками, високою спинкою і сидінням, що регулюється – це оптимальний варіант.

Дитяча шафа для зберігання одягу – дуже важливе придбання.

Показники практичності шафи:

  • місткість;
  • міцність кріплення і гладка поверхня;
  • диференціювання на відділи;
  • гіпоалергенні матеріали виготовлення;
  • відкриття дверей за допомогою дотягувачів;
  • наявність зображень, елементів декору.

Шафа для дитини має вибиратися з урахуванням фізичних особливостей малюка і його зросту. Вдалого вибору!

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також