Якість прикордонних вод

6
0

під пильним контролем України та Словаччини

     18 - 19 жовтня 2007 року в м. Ужгород   відбулася зустріч експертів робочої  групи з охорони якості  прикордонних водотоків українсько-словацької  комісї   з питань прикордонних вод в рамках Угоди між Урядами України та  Словацької  Республіки про водне господарство на прикордонних водах від 14.06.94 р. та на виконання протоколу Х   засідання Словацько-української  комісї   з питань прикордонних вод (27-30.11.06 р.,  м. Татранска Штаба, Словацька Республіка).

      Переговори пройшли під головуванням керівника українсько  частини робочої  групи по охороні  якості  вод Українсько-словацької  комісї   з питань прикордонних вод, начальника державної  екологічної   інспекції  в Закарпатській області  Михайла Садохи.

       В ході  зустрічі  сторони обмінялись результатами досліджень проб води,  відібраних протягом поточного року  в прикордонних створах річок Уж, Тиса, Латориця, Ублянка, Улічка та констатували, що за період   -     квартал в 2007 року аварійних забруднень прикордонних вод на кордоні  України та Словацької  Республіки не було. Оцінка якості  води транскордонних водотоків за 2007 рік буде проведена на першому засіданні  робочої  групи в 2008 році.

      Експерти обох сторін узгодили терміни відборів проб води на прикордонних водотоках, а також погодили перелік показників та періодичність проведення відборів проб у контрольних створах.

       В рамках переговорів сторонами  було наголошено  на необхідності  розроблення спільного плану дій в разі  виникнення аварійних забруднень прикордонних вод та обговорено питання щодо актуалізації    інструкції   визначення якості  вод українсько-словацьких прикордонних водотоків. За взаємною згодою сторін розгляд цих питань внесено до порядку денного зустрічі  експертів робочої  групи з охорони якості  транскордонних водотоків українсько-словацької  комісї   з питань прикордонних вод, що відбудеться навесні  2008 року.

         З метою поступового узгодження контролю якості  вод у відповідності  до вимог Водної  Рамкової  Директиви Словацькою стороною запропоновано провести спільну зустріч ві дповідних робочих груп комісій з прикордонних вод України, Угорської  Республіки та Словацької  Республіки, повідомили в Державній екологічній  інспекції в Закарпатській області.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також