Якість води в Тисі вже відповідає фоновим концентраціям

12
0

після аварії трубопроводу в Румунії

Державна екологічна інспекція в Закарпатській області повідомляє про ситуацію, що склалася в результаті прориву напірного трубопроводу на станції очистки шламових вод гірничо-видобувного підприємства в районі м. Бая Борша (Румунія) 16 квітня 2009 року. При цьому сталося аварійне забруднення р. Тиса. За результатами аналітичних досліджень перевищення концентрації забруднюючих речовин, а саме важких металів, зокрема: цинку, заліза, міді становило від 2 до 4 разів.



Державною екологічною інспекцією в Закарпатській області встановлений постійний контроль за якістю поверхневих вод прикордонної річки Тиса. Відбори та дослідження проб на вміст важких металів здійснюються кожні 6 годин по 6 створах контролю. Станом на 10:00 годину 21.04.09 р. лабораторією Інспекції відібрано 54 проби води, проведено 504 компонентовизначення вмісту важких металів у поверхневих водах р.Тиса. В контрольних створах (Україна-Румунія) р. Тиса смт. Солотвино, р. Тиса м. Тячів та контрольних створах (Україна-Угорщина) р. Тиса смт. Вилок, р. Тиса м. Чоп якість поверхневих вод відповідає фоновим концентраціям, характерним для поверхневих вод р. Тиса у весняний період.



Контроль за якістю поверхневих вод р. Тиса продовжується. З 21.04.09р. відділ інструментально-лабораторного контролю Інспекції переходить на плановий режим роботи по контролю за якістю поверхневих вод р. Тиса.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також