Якщо іскрить – застосовуємо надійні діелектричні рукавички

358
0

Під час проведення робіт в електроустановках фахівець має бути максимально захищений від можливого впливу електричним струмом.

Одну з головних ролей у переліку захисту займають рукавички діелектричні. Вони необхідні електрикам, які займаються обслуговуванням та поточним ремонтом електроустаткування.

Як правило, ізолюючі рукавиці виготовляються із полімерних матеріалів (натурального латексу) з низькою електропровідністю. Їхня форма значно відрізняється від універсальних моделей – вони об'ємні, довжина доходить до 360 мм. Крага (широкий манжет) одягається на верхній спецодяг професіонала і повністю закриває його кисть та зап'ястя від ударів струмом.

Щоб підвищити механічну міцність латексних рукавичок, на них надягають спеціально розроблену модель захисних рукавичок, виготовлених з коров'ячої шкіри. Шкіряні рукавички забезпечені якісним регулюванням. Ви можете міцно зафіксувати пару за допомогою хлястика на текстильній липучці. А щоб кисть руки не потіла при тривалих роботах, під них надягають тонку бавовняну рукавичку. Бавовна добре вбирає вологу і відводить зайве тепло.

На сучасних виробничих ділянках, електромонтери захищають руки від впливу електрики відразу трьома видами рукавичок: бавовняними, діелектричними та спилковими. Ви можете заперечити, що такий пакет матеріалів впливає на ергономіку та погіршує тактильну чутливість пальців. Все залежить від вибору виробника. Компанія «ПромЗІЗ-Спецодяг» пропонує ринку ЗІЗ діелектричні засоби бренду SECURA ELSEC Польща.

Ізоляційні моделі відрізняються підвищеною механічною міцністю, стійкістю до дії нафтопродуктів, розчинів кислот та озону. До того ж вони витримують низькі температури до – 40°С, що дозволяє використовувати їх у серйозні морози на відкритих майданчиках. До того ж, за високий рівень комфорту відповідає найвища якість латексного матеріалу. Латекс за своєю природою досить еластичний, гнучкий і одночасно пружний матеріал. Його властивості гарантують виконання точних ручних маніпуляцій під час роботи з інструментами.

Діелектричні рукавички виробляються чотирьох класів із різними коефіцієнтами захисту від ураження електричним струмом. Як професіонал, Ви зобов'язані підібрати вид захисту у відповідність до робочої напруги. Діелектричні рукавички ELSEC можна застосовувати при проведенні ремонтно-монтажних операцій на електролініях з напругою від 500 до 27500 В. Для додаткового захисту використовують ізолюючі вироби:

• килимки;

• калоші, боти;

• оперативні штанги;

• переносні заземлення.

Жартувати з електрикою небезпечно, тому перед використанням рукавички ретельно оглядають, наповнюють повітрям, скручують – перевіряють на наявність проколів та інших видів ушкоджень. Рекомендуємо придбати екіпірування для роботи з електрикою у перевірених виробників, які можуть надати свідоцтва про проходження сертифікаційних випробувань продукції.

На правах реклами

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також