Яким буде Євро 2020?

14
0

Рішенням УЄФА, яке було прийнято 17 березня, чемпіонат Європи з футболу перенесено на 2021 рік. Усі розуміли, що коронавірус не дозволить провести турнір як це планувалося.

Однак, офіційно було вирішено залишити назву Євро-2020, щоб відсвяткувати 60-ту річницю створення першого в історії чемпіонату Європи з футболу. Це також послужить пам’яткою про те, як вся футбольна сім’я об’єдналася для боротьби з пандемією, що спалахнула на початку 2020 року. (Про ставки на спорт докладніше на сайті секторbet.com).

Як вирішували питання перенесення Євро 2020?

УЄФА перенесла турнір після того, як усі великі клубні змагання в Європі в сезоні 2019/20 були призупинені. Окрім національних ліг, також були скасовані матчі Ліги чемпіонів та Ліги Європи. Оскільки турнір мав розпочатися в червні 2020 року, і невідомо, як швидко світ впорається з пандемією, УЄФА вирішив перенести змагання на рік.

До останніх пір було невідомо, чи відбудеться Євро-2020, як спочатку планувалось, у 12 містах. Перший матч повинен відбутися в Римі, і саме в Італії ситуація з вірусом спочатку була найстрашнішою. Іспанія була другою у чорному списку, де також мали проводитись зустрічі. Одним з господарів турніру повинен був стати Більбао, де місцевий «Атлетик» щодня проводить свої ігри. Ареною фіналу має стати лондонський стадіон «Уемблі». Як відомо, Великобританія також вирішує великі проблемами, пов'язані з пандемією.

Ефект доміно також відкладе кваліфікаційні матчі чемпіонату світу 2022. В іншу дату також будуть зіграні заключні матчі Ліги націй, чемпіонату Європи до 21 року та чемпіонату Європи серед жінок.

Регламент Євро 2021

Чемпіонат Європи з футболу - це турнір, що проводиться раз на чотири роки, і в ньому беруть участь 24 найкращі збірні зі Старого континенту. До 1992 року включно в ньому брали участь лише 8 команд. Євро-2012 став останнім турніром, в якому взяли участь 16 команд. У 2016 році кількість учасників знову зросла, і зараз їх налічується цілих 24.

У 2021 році відбудеться шістнадцятий чемпіонат Європи з футболу. Змагання будуть абсолютно унікальними з точки зору організації, адже це перше Євро, яке прийматимуть не одна чи дві країни, а аж дванадцять міст Старого континенту. Виконавчий комітет УЄФА прийняв таке рішення в січні 2013 року, а у вересні 2014 року затвердив офіційний список стадіонів, на яких будуть проводитись матчі. Вперше в історії чемпіонату Європи під час турніру буде використана система VAR. Турнір триватиме рівно місяць і розпочнеться 12 червня 2020 року. Фінал запланований на 12 липня.

Матчі чемпіонату Європи 2021 відбудуться на таких аренах:

  • «Бакинський Олімпійський» стадіон (Азербайджан)
  • «Паркен» у Копенгагені (Данія)
  • Стадіон «Уемблі» в Лондоні (Англія)
  • «Allianz Arena» в Мюнхені (Німеччина)
  • «Пушкаш Арена» в Будапешті (Угорщина)
  • Стадіон «Aviva» в Дубліні (Ірландія)
  • «Stadio Olimpico» у Римі (Італія)
  • «Йохан Кройфф Арена» в Амстердамі (Нідерланди)
  • «Національна арена» в Бухаресті (Румунія)
  • Стадіон «Крестовський» у Санкт-Петербурзі (Росія)
  • «Хемпден-парк» у Глазго (Шотландія)
  • «Сан-Мамес» у Більбао (Іспанія)

Заявки на стадіони у Мінську, Брюсселі, Софії, Єрусалимі, Скоп'є, Сольно та Кардіффі були відхилені.

Фінальний матч відбудеться на найбільшому з вищезгаданих об’єктів - стадіоні «Уемблі», який вмістить 90 000 вболівальників. Для порівняння, найменший з них – данський «Паркен» місткістю 38 065 глядачів.

Шанси України на Євро 2020

Збірна України має досить хороші можливості вийти в 1/8 фіналу Євро 2021. Команда Шевченко отримала в суперники Нідерланди, Австрію та Північну Македонію. Регламент турніру такий, що в плей-офф виходять дві найкращі команди з групи та чотири збірних, які зайняли треті місця в своїх квартетах.

Як відомо, Україна посіла перше місце у відбірковій групі, де виступали збірні Португаліії Сербії. Дуже сподобалася домашня гра з сербами, в якій українці перемогли з рахунком 5:0. Напевно, найкращий матч «жовто-синіх» за останні роки. Звісно, запам’ятався домашній поєдинок з португальцями, коли наші гравці виграли 2:1. Та й в Португалії українці відстояли важливу нічию.

Як бачимо, Україна досить вдало провела відбірковий цикл, тому має гарні шанси на вихід з групи. По крайній мірі, ні Австрія, ні, тим паче, Північна Македонія не сильніші за Португалію та Сербію. Побажаємо нашим хлопцям вдалого виступу на Євро 2021!

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також