Який акумулятор вибрати для вантажівки

22
0

Заміна акумуляторної батареї в вантажівці - не найприємніша задача. Але якщо термін роботи акумулятора підійшов до кінця або він пошкоджений, то його слід замінити новим.

На ринку є багато виробників, що пропонують цей тип компонентів. Акумуляторні батареї розрізняються полярністю, ємністю і пусковим струмом.

Широкий вибір різних запчастин для вантажних автомобілів, в тому числі і акумуляторів, представлений в інтернет-магазині strans-shop.com.ua.

Так як же підібрати акумулятор до вантажівки і як продовжити термін його служби?

Чим відрізняються акумулятори для вантажівки

Акумулятори, що встановлюються в вантажні автомобілі, розраховані на набагато більші навантаження, ніж акумулятори для легкових автомашин. Але основна відмінність між цими батареями полягає, звичайно ж, в ємності. У вантажних автомобілях використовуються акумулятори ємністю навіть 200-225 Ач з пусковим струмом 1200-1300 А, оскільки щоб завести вантажівка, необхідно набагато більше енергії, іноді в кілька разів більше, ніж в разі легковій машині. Крім більшої місткості, акумуляторні батареї для вантажних автомобілів пристосовані для роботи в більш суворих умовах, таких як:

  • сильні коливання температури;
  • вібрації;
  • постійні удари.

Наявні в даний час акумулятори нового покоління - це результат багаторічної роботи виробників, які постійно посилюють вимоги до пропонованої продукції. При виробництві в основному використовується срібло, яке захищає компоненти від іржі, в той же час усуваючи вплив температури на параметри акумулятора. Усередині корпусу, крім срібла, є також свинцеві пластини і стабілізуючий матеріал, що знижує вібрації і удари.

Строк служби

Акумулятори для вантажних автомобілів стійкі до глибоких розрядів, тому їх довговічність і термін служби набагато вище, ніж у традиційних акумуляторів для легкових автомобілів. Переважна більшість пропозицій - це герметичні батареї, в яких електроліт загущен силіконовим гелем або скловолокном. Такі акумулятори повинні бути стійкі не тільки до зовнішніх чинників, а й до помилок, допущених водіями при експлуатації. До найбільш частих помилок можна віднести несвоєчасну заміну акумуляторів та відсутність циклічної заміни акумуляторів на 12 В місцями через підвищеного навантаження на один з них.

Який акумулятор для вантажівки краще

Вибираючи акумулятор, слід керуватися в першу чергу параметрами, які пропонує даний акумулятор, а не тільки ціною. Перед покупкою дуже важливо перевірити такі параметри, як:

  • напруга;
  • пусковий струм;
  • ємність;
  • полярність;
  • габарити акумулятора.

Додатковою перевагою є відсутність необхідності в обслуговуванні (в даний час більшість акумуляторів мають герметичні корпуса, а електроліт заправляється виробником на виробничій лінії).

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також